Erdoğan'ın kuzeni başarısızlığın sebeplerini sıraladı: Yazıcı, Canikli, Pelikancılar...

Erdoğan'ın kuzeni Cengiz Er, ‘Pelikan Grubu’nun tasfiye edilmesinin gerektiğini ancak bunun şu an için 'imkansız' olduğunu vurguladı.

Erdoğan'ın kuzeni başarısızlığın sebeplerini sıraladı: Yazıcı, Canikli, Pelikancılar...

Erdoğan’ın teyzesinin oğlu Cengiz Er, The Times of Israel’den Emir Ekşioğlu’na yerel seçim sürecine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kuzeni Cengiz Er, Erdoğan’ın seçim sürecinde yalnız bırakıldığını, medyadaki AKP ağırlıklı tonun rakiplere yaradığını belirttiği konuşmasında, AKP içinden de isimler vererek seçimlerdeki başarısızlığı değerlendirdi.

Cengiz Er, ‘Pelikan Grubu’nun tasfiye edilmesinin gerektiğini ancak bunun şu an için ‘imkansız’ olduğunu vurguladı:

“Bu ekibin medyadan tasfiye edilmesi gerekiyor ama bu şu an için imkansız görünüyor. Kullanılan sorunlu dilin en önemli sorumluları. Elde ettikleri itibar ve kazançları arasında ciddi bir orantısızlık olduğunu düşünüyorum. İnsanları itibarsızlaştırma konusunda çok yetenekliler. Cumhurbaşkanı’nın çevresine kolayca sokulmaları da işlerini çok kolaylaştırıyor.”

Er, AKP içinden de Yazıcı ve Canikli’nin isimlerini vererek başarısızılığın sorumlusu olarak gösterdi:

“Seçim sonuçlarında AK Parti’de belirli bir kesim tarafından pek de sevilmeyen Hayati Yazıcı, Nurettin Canikli gibi isimlerin de sorumlu olduğunu söyleyebilirim. Bu isimler kendi ilçelerinde sürpriz bir şekilde seçimleri kaybettiler.”

Seçim süreci boyunca AKP’ye çalışan medyanın rakiplere katkı sağladığını belirten Er, şu ifadeleri kullandı:

“Medyada görünürlük açısından orantısız bir güç kullanıldı fakat iktidar medyası gazete ve televizyonlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarını yayımlamanın dışında pek bir katkı sunamadı. Propaganda dilinin medyada işe yaramadığı bir kez daha görülmüş oldu. Ak Parti medyasının kullanmış olduğu bu dil Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a katkı sağladı.”

Erdoğan’ın kuzeni eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“Aday tespitlerinde hatalar yapıldı ve bu seçim sonuçlarına da yansıdı. Ankara buna en iyi örnek. Tanınmış ve tecrübeli bir isim olsa da Mehmet Özhaseki’nin kaybedeceği Ak Parti’de seçime 15 gün kala anlaşılmıştı. Erdoğan Ankara için çok üzüldü fakat parti tabanında büyük bir travma yok.”