Erdoğan'ın 'Kürt bile değil' dediği Sezai Temelli'den yanıt

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, kendisi için “Bu adam var ya Kürt bile değil” diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a "Sana tavsiyem bir sus. En azından üç gün sus. Bırak halk konuşsun." diye yanıt verdi.

Erdoğan'ın 'Kürt bile değil' dediği Sezai Temelli'den yanıt

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, kendisi için “Bu adam var ya Kürt bile değil” diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi.

Temelli, partisinin Tatvan’daki mitinginde yaptığı konuşmada “Şahsıma hakaret ederken bile bu halka hakaret ediyor. Utanmazsa kafatasımızı ölçecek” dedi.

Temelli’nin yanıtı şöyle: “Şahsıma hakaret ederken bile bu halka hakaret ediyor. Bu halkı ikinci sınıf olarak görüyor. Biz bu halkın birinci sınıf vatandaşlarıyız. Biz Kürdüz, Türküz, Ermeniyiz. Utanmazsa kafatasımızı ölçecek. Tarih senin gibileri değil, bu halk için mücadele edenleri hatırlıyor. Tıpkı Kemal Pirler gibi, tıpkı Mahir Çayanlar gibi. Sen bu ülkede büyük bir suç işliyorsun. Sen halkı karşı karşıya getiriyorsun. Buna bir an önce son ver. Kürt, Türk ayrımı, Türk, Ermeni ayrımı bu ülkeye çok acı yaşatır. Sana tavsiyem bir sus. En azından üç gün sus. Bırak halk konuşsun.”