Erdoğan'ın 'küffara şiddet' vurgusu yaptığı Cuma'da İmamoğlu da yanında saf tutmuş

Erdoğan'ın 'Küffara karşı şiddetli olacağız' dediği Cuma namazında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da hemen yanında bulunduğu ortaya çıktı.

Erdoğan'ın 'küffara şiddet' vurgusu yaptığı Cuma'da İmamoğlu da yanında saf tutmuş

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Üsküdar Kısıklı’daki konutundan öğlen saatlerinde Çamlıca Camii’ne gitti.

Cuma namazını burada kılan Erdoğan’a, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da eşlik ettiği öğrenildi.

İmamoğlu’nun namazda Erdoğan’la yan yana saf tuttuğu belirtildi.

“Fetih Suresi”nin okunduğu namaz sonrası mikrofonu alan Erdoğan, sureden bir ayeti okuyarak başladığı konuşmasında, ayetin Türkçesini de aktarmış ve “Küffara karşı da şiddetli olacağız” demişti.

İmamoğlu ile Erdoğan’ın camide bir arada olduğu anların görüntüsü cami cemaatinde yer alanların cep telefonu ile çektiği fotoğraflarla sosyal medyaya yansıtıldı.

KÜLÜNK’TEN ‘ALLAH KOLAYLIK VERSİN’

İmamoğlu namaz öncesinde ise İstanbul Çamlıca Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı ve eski AKP milletvekili Metin Külünk’ün de ağabeyi olan Ergin Külünk ile bir araya geldi. Külünk, “Başarılı bir seçim geçirdiniz. Ülkemiz insanına hizmet ediyorsunuz. Allah kolaylık versin. İşiniz zor. 15 milyonluk bir şehir…” diyerek İmamoğlu’na tebriklerini iletti.

“40 CAMİNİN BÜTÇESİ”

İmamoğlu da İBB’nin ve farklı kurumların bazı harcamaları üstlenebileceğini belirterek, “Tamam, belediye bir bölümünü üstlenebilir, diğeri bir bölümünü üstlenebilir ama… Mesela benim önüme geldiğinde hatırlıyorum; 40’a yakın tarihi caminin bütçesi kadar sadece buranın bütçesi var. Böyle bir yapının sanki bağımsız bir sürece ihtiyacı var. Aklıma ilk gelen; ‘Bu düşünülmemiş mi acaba?’ Burada neticede sayın Cumhurbaşkanı devrede. İBB, bir yerde elini koysun, öbürü koysun ama sanki sürdürülebilir bir tasarıma muhtaç burası. Sayın Cumhurbaşkanı, buna dönük sizin üreteceğiniz bir fikre katkı sunabilir diye düşünüyorum. Bu kompleksin kendi ayakları üzerinde durur hale gelmesini sağlamak lazım. Ben, detaylarını bilmediğim için sadece genel bir tarif yapıyorum” dedi.