Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na yönelik sözleri üzerine alanı terk ettiler

Kocaeli'nde 15 Temmuz Programıda yayınlanan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenmesi üzerine CHP ve 'İyi Parti'liler alanı terk etti.

Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na yönelik sözleri üzerine alanı terk ettiler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 15 Temmuz Programı çerçevesinde demokrasi nöbetine katılan CHP’li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP’liler ve ‘İyi Parti’liler AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında Kılıçdaroğlu’na yüklenmesi nedeniyle alanı terk etti.

Sözcü’den Uğur Enç’in haberine göre, 15 Temmuz’un yıldönümü nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen program çerçevesinde demokrasi nöbeti tutuluyor. Nöbete katılanlar arasında İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, ‘İyi Parti’ Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, ‘İyi Parti’ İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz ve parti yöneticileri de vardı. Programda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması dev ekrandan verildi.

Sözlerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “O gece burası iki anı tespit etti. Bunlardan bir tanesi saat 23.15 civarı ve tankların arasından Sayın Bay Kemal gelip Bakırköy’e geçti. Bakırköy Belediyesine kendi ifadesiyle ‘Gidebilecek bir otel bulamadığım için oraya gittim’ dedi. 01.15 ve biz de yine buraya indik. Eşim, kızım, torunlarım ve damadımla beraber buraya indik. Burada kim vardı? Burada millet vardı. Beraberce buradan üzerimizden geçen F-16’lar, helikopterler vardı ve onlar mermilerini yağdırıyordu” diye konuştu.

‘KUCAKLAYICI OLMASI LAZIMDI’

Muhalefete yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki olarak Kocaeli’deki törene katılan CHP ve ‘İyi Parti’liler alanı terk etti. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet kimseye selam vermeden alandan ayrıldı.

‘İyi Parti’ İl Başkanı Şanbaz Yıldız, “Bugün Milli Birlik Günü, bugün kucaklayıcı olması lazımdı” dedi.