Erdoğan'ın fetvacısı: 'Beni çok üzdüler... Artık yazmayacağım'

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “fetvacı”sı olarak bilinen Yeni Şafak yazarı ilahiyatçı Hayrettin Karaman gerici Yenişafak gazetesinde yazdığı köşe yazılarını artık yazmayacağını duyurdu.

Erdoğan'ın fetvacısı: 'Beni çok üzdüler... Artık yazmayacağım'

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “fetvacısı” olarak bilinen ilahiyatçı Hayrettin Karaman, yandaş Yeni Şafak gazetesindeki köşesinde, ’25 yıl sonra’ başlıklı bir yazı kaleme alırken, artık köşe yazısı yazmayacağını duyurdu.

BENİ ÇOK ÜZDÜLER

1995 yılından itibaren Yeni Şafak gazetesinde yazdığı belirterek, “Yazılarıma tabii olarak müspet ve menfi tepkiler oldu”…”Beni çok üzdüler…”…”Bizim ülkemizde tv’de bir programa çıksanız veya bir gazetede yazsanız, asıl işiniz, ömrünüzü verdiğiniz çalışmaların size bahşettiği unvanlar unutuluyor ve “gazeteci yazar filan” diye anılır oluyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

HASTAYIM YORGUNUM

“Hâsılı köşe yazarlığı çileli bir iştir, buna rağmen 86 yaşıma kadar yazmaya devam ettim. Şimdi artık hastayım ve yorgunum. Bu yüzden bu son yazıma kadar olduğu gibi köşe yazısı yazmayacağım, sıhhatim elverdiğince pazar günleri bir köşede çıkacak ‘sorulara cevaplar’ yazısı yazacağım” sözleriyle köşe yazısı yazmayı bıraktığını duyurdu.