Erdoğan'ın Fethullah Gülen'le görüştüğü bir yer daha ortaya çıktı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Fethullah Gülen'le geçmişte buluşma yerlerinden biri daha ortaya çıktı: Kırkpınar Yağlı Güreşleri...

Erdoğan'ın Fethullah Gülen'le görüştüğü bir yer daha ortaya çıktı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “terör örgütü lideri” ilan edilen Fethullah Gülen’le İstanbul dışında bir şehirde daha bir araya geldiği ortaya çıktı.

Erdoğan’ın bugün “terör örgütü lideri” olarak anılan ve Pensilvanya’da ikamet eden eski ortağıyla 1995 yılında Edirne’deki Kırkpınar Yağlı Güreşleri vesilesiyle görüştüğü öğrenildi.

Tayyip Erdoğan ve AKP’nin yıllar yılı beslediği Fethullahçı dinci yapılanmayla 2001’den önce de ilişkisinin olduğunu gösteren bilgiyi bizzat Erdoğan son olarak 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri öncesinde açıklamıştı. AKP lideri, Gülen’le yaptığı görüşmelere ilişkin 2018 seçimleri öncesi Muharrem İnce’nin iddiaları üzerine “Belediye başkanlığım dönemimde Altunizade’de bulunurlardı, o zaman kendisiyle 2-3 defa görüştüm.” demişti.

Erdoğan’ın sözlerinin aksine Gülen’le Altunizade dışında da bir araya geldiğini ortaya koyan bilginin kaynağı ise bizzat kendi adına açılmış resmi Facebook sayfası.

10 Temmuz 2011 tarihinde yapılan paylaşımda Erdoğan’ın bir yağlı güreş sporcusuyla tokalaştığı fotoğrafına yer verilirken, “AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırkpınar’a ilk kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 1995 yılında geldi. Ayni yıl Fethullah Gülen ile birlikte güreşleri izleyen Erdoğan dana sonra parti kuruluşundan sonra da 2002 yılında Sarayiçi’ne gelmişti.” ifadeleri kullanılıyor.

İşte o paylaşım:

Fethullah Gülen, 1995 yılında Kırkpınar Yağlı Güreşlerine ziyaretçi olarak gelmişti. O güne ait bir fotoğrafta Gülen’in o dönemin başpehlivanı olan ve altın kemeri takan Ahmet Taşçı ile Kırkpınar Ağası olan Hüseyin Şahin’in elini havaya kaldırarak iki ismi kutladığı görülüyor.