Erdoğan’ın eski danışmanından tepki: Hadi canım, külahıma anlatın

Akif Beki, nefret söylemi içeren duvar yazıları sonrası yapılan 'Alevi' açıklamalarına tepki verdi: Hadi canım, külahıma anlatın

Erdoğan’ın eski danışmanından tepki: Hadi canım, külahıma anlatın

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan Karar gazetesi yazarı Akif Beki, bugünkü köşe yazısında İzmir’de Alevi bir ailenin kapısına yazılan ‘Defol Alevi” yazısı üzerinde iktidar tarafından yapılan açıklamaları eleştirdi.

Ailenin CHP’li belediye ile yaşadıkları bir tartışmanın ardından bu olayın yaşandığına dikkati çekmesi üzerine iktidarın konunun üzerine düştüğünü söyleyen Beki, “Hadi canım, külahıma anlatın” dedi. Beki, iktidarın, nefret saldırısını kullanarak CHP’yi Alevilerin gözünde şeytanlaştırmaya çalıştıklarını iddia etti.

Beki, “CHP’yi Alevi düşmanı gösterme fırsatı sanıp bundan yararlanmaya kalkacağını vehmetmek, AK Parti’yi hafife almaktır. Asıl safdillik bu olur” ifadelerini kullandı.

Gazetecilere konuşan aile bireylerinden Bayram Şenal, “Polis, ‘Bu çocuk işi’ falandır dedi. Bizim yolumuz ve suyumuz yok, biz bunun için belediyeye gitmiştik. Bize başkan yardımcısı çıktı ‘Size yol ve su vermiyorum’ dedi ve oğlumla benim üzerine güvenlikler yürüdü ve darp ettiler. Belediyeyle tartışmamızdan sonra bu olay oldu. Şüphelendiğimiz o ama tabi ki ‘o yaptı’ gibi bir şey diyemeyiz” şeklinde konuşmuştu.

Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İzmir Valiliği’nden yaşanan bu nefret söylemine dair kınama mesajları gelmiş, olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.