Erdoğan'ın damadı kime kızdı?: Birilerinin maşası olan bürokratlarca öldürüldü

2009’da Türkiye’nin ilk 'milli helikopter İHA'sının katıldığı operasyonda yaşanan çatışmayı, geçirdiği kazayı ve 'birilerinin maşası olan bürokratlarca' projenin sonlandırıldığını anlatan Bayraktar, kaza sonrası uçuşun yasaklandığını ve 'projenin öldürüldüğünü' iddia etti.

Erdoğan'ın damadı kime kızdı?: Birilerinin maşası olan bürokratlarca öldürüldü

Erdoğan’ın damadı, İnsansız Hava Aracı (İHA) üreticisi BAYKAR’ın Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından bir İHA projesinin ‘birilerinin maşası olan bürokratlarca’ sonlandırıldığını yazdı.

2009’da Türkiye’nin ilk ‘milli helikopter İHA’sının katıldığı operasyonda yaşanan çatışmayı, geçirdiği kazayı ve ‘birilerinin maşası olan bürokratlarca’ projenin sonlandırıldığını anlatan Bayraktar, kaza sonrası uçuşun yasaklandığını ve ‘projenin öldürüldüğünü’ iddia etti.

Bayraktar, sosyal medya hesabından, “Hakkâri Hantepe 2009 Türkiye’nin ilk Milli Helikopter İHA’sı Malazgirt, eğitimini Şırnak’ta acilen tamamladıktan sonra operasyonlarda çatışmalara girdi. Sonrasında bir kaza geçirdi. Kaza bahanesiyle uçuşu yasaklandı. Proje birilerinin maşası olan bürokratlarca öldürüldü” paylaşımını yaptı. Bayraktar, düşen İHA’nın fotoğraflarını da paylaştı.

Bayraktar, geçen haftalarda da yapmış olduğu başka bir paylaşımda da , 2009 yılında ilk uçuşunu gerçekleştiren Taktik İHA prototipinin envantere girme sürecine dair iddialarda bulunmuş, “Büyük bir milli başarıyı ve ilki görmezden gelen ve birilerinin maşası olan askerî yetkililer, o dönemde Genel Müdürümüz Haluk Bayraktar’ı tutuklamaya dahi kalktılar” ifadelerini kullanmıştı.

Sümeyye Erdoğan’ın eşi Bayraktar’ın TB2 tipi İHA’sı da iki yıl önce Şanlıurfa’da isot tarlasına düşmüştü.

Damat Bayraktar’ın son iddiaları şöyle: