Erdoğan’ın başdanışmanının akrabası müdür yardımcılığına atandı

Hastane çalışanları, "Erdoğan'ın Başdanışmanı olmasaydı, atanan Mehmet Erşat Ayhan da Gülşen Hanımın akrabası olmasaydı böyle bir göreve atanır mıydı?" diye sordu.

Erdoğan’ın başdanışmanının akrabası müdür yardımcılığına atandı

Erdoğan’ın başdanışmanı Gülşen Orhan’ın akrabası Mehmet Erşat Ayhan, daha önce hasta yönlendirme personeli olarak çalıştığı Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ‘sorumlu müdür yardımcısı’ olarak atandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Gülşen Orhan’ın SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hasta yönlendirme personeli olarak çalışan akrabası Mehmet Erşat Ayhan’ın müdür yardımcılığına atanması Van’da da tepkilere neden oldu.

Van Postası adlı yerel gazetenin haberine göre, SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde daha önce hizmet alımı ile çalışırken, Taşeron Yasası kapsamında daimi taşeron personeli olan ve hasta yönlendirme görevinde çalışmaya devam eden Mehmet Erşat Ayhan’ın başına talih kuşu kondu. SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi imza yetkili Müdür Yardımcısı olarak Pazartesi günü ataması yapılan Mehmet Erşat Ayhan görevine başladı.

Bu atamada siyasi torpil olduğunu vurgulayan hastane çalışanlarının “Hasta yönlendirme personeli nasıl olur da müdür yardımcısı olarak atanabilir? Memuriyet ve nitelik şartları bu göreve uygun kimse yok muydu ki böyle bir atama yapıldı?” dedikleri bildirildi.

23 ve 24’üncü dönem AKP Van milletvekili olan Gülşen Orhan, 2016 yılında Cumhurbaşkanı başdanışmanı olarak atanmıştı.

Hastane içinde şaşkınlık oluşturan atama kararı üzerine yerel gazeteyi arayan çalışanlar, “Gülşen Hanım Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı olmasaydı, atanan Mehmet Erşat Ayhan da Gülşen Hanımın akrabası olmasaydı böyle bir göreve atanır mıydı? Bu da atamada hem siyasi torpil olduğunu gösteriyor, hem de hasta yönlendirme personeli nasıl olur da müdür yardımcısı olarak atanabilir? Memuriyet ve nitelik şartları bu göreve uygun kimse yokmuydu ki böyle bir atama yapıldı? Bu tür akraba kayırma işleri sonucu oluşacak olumsuz algının, ülkemizin beka meselesinin zirvesinde olduğu, İstanbul seçim sürecine zarar vereceğini hiç düşünmezler mi? Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan haberdar olsaydı böyle bir atamaya izin verir miydi? ” şeklindeki soruları yöneltti.