Erdoğan’ın Bahçeli’ye ‘ev ziyareti’nin sebebi Bakanlık teklifi mi?

Bahçeli’nin Ankara Çayyolu'ndaki evine ilk kez bir siyasi konuk olmuştu.

Erdoğan’ın Bahçeli’ye ‘ev ziyareti’nin sebebi Bakanlık teklifi mi?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘Cumhur İttifakı’ ortağı Devlet Bahçeli’yi evinde ziyaret etmiş, ziyaretin sebebi ise merak edilmişti.

Erdoğan’ın MHP lideri Devlet Bahçeli’yi evinde ziyaret etmesiyle ilgili kulislerde bir iddia dile getirildi. İddiaya göre Erdoğan, Bahçeli’ye 2 bakanlık teklif etti.

Bahçeli’nin Ankara Çayyolu’ndaki evine ilk kez bir siyasi konuk olmuştu. Erdoğan’ın ziyareti ise Yüksek Askeri Şura toplantısı ve ‘İyi Parti’ Olağanüstü Kurultayı’ndan hemen önce gerçekleşmişti.

Günboyu gazetesinde yer alan habere göre, iktidara yakın kaynaklar görüşmenin ‘ani’ geliştiğini, Cumhurbaşkanlığı’nın MHP’den daha önce randevu talep etmediğini belirtmişti. Görüşmenin önemli gündem maddelerinden biri de kabinede revizyon tartışmalarıydı. 24 Haziran genel seçimlerinin hem öncesinde hem de sonrasında MHP’den bazı isimlerin Erdoğan’ın kuracağı kabinede yer alacağı konuşuluyordu. Bahçeli ise “bizim bir beklentimiz yok” diyerek iktidara yanıt vermişti.

İddialara göre, Ali Babacan’ın liderliğinde kurulacak yeni partinin AKP’den kopmalara neden olacağını düşünen Erdoğan, MHP ile kurulan ittifakın daha da güçlenmesi gerektiğini düşünerek, Bahçeli’ye bakanlık teklifini sundu.

Bahçeli ise, Meclis dışından 2 MHP’li ismin daha kabineye katılmasına sıcak bakıyor. TBMM’de 49 sandalyesi bulunan MHP’nin bakanlık için yapılan teklifi milletvekilleri arasından tercih etmeyeceği de dillendiriliyor.

Meclis dışından kabineye girebilecek MHP’liler arasında Bahçeli’nin yardımcılarından Deniz Depboylu, Emin Haluk Ayhan, MYK üyelerinden Ruhsar Demirel ile Zühal Topçu, eski Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy ve eski Afyon Milletvekili Mehmet Parsak’ın isimleri konuşuluyor.