Reklam
Kategoriler: İç Açı

Erdoğan’ın ABD’yi ziyaret edeceği tarih belli oldu

Reklam

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı TayyipErdoğan, New York’ta düzenlenecek BM 74. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere 21-25 Eylül’de ABD’yi ziyaret edeceği açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı’nın resmi sitesinden yapılan açıklamada Erdoğan’ın 23 Eylül’de BM Genel Sekreterliği’nin ev sahipliğinde düzenlenecek İklim Eylemi Zirvesi’ne katılacağı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca Erdoğan’ın New York’ta bulunduğu sürede çeşitli devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştireceği belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

”Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler 74’üncü Genel Kurulu genel görüşmelerine iştirak etmek üzere, 21-25 Eylül 2019 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri’ni ziyaret edeceklerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Kurul üst düzey görüşmeleri öncesinde, 23 Eylül 2019 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin evsahipliğinde düzenlenecek Birleşmiş Milletler İklim Eylemi Zirvesi’ne katılacaklardır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘Yoksulluğun Giderilmesi, Kaliteli Eğitim, İklim Eylemi ve Kapsayıcılık için Çok Taraflı Gayretlerin Canlandırılması’ temasıyla gerçekleştirilecek BM 74’üncü Genel Kurulu’nun ilk günü olan 24 Eylül 2019 tarihinde, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na hitap edecekler, ayrıca, Genel Sekreter António Guterres’le görüşme gerçekleştireceklerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Zirvesi marjında tertiplenecek ‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Hayata Geçirilmesini Etkileyen Mega Eğilimler’ başlıklı Liderler Diyalogu toplantısında da bir hitapta bulunacaklardır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın, ayrıca, Pakistan Başbakanı İmran Khan’la birlikte ‘Nefret Söylemiyle Mücadele’ konulu yüksek düzeyli bir yan etkinliğe evsahipliği yapmaları öngörülmektedir.

Türkiye-Malezya-Pakistan Üçlü Toplantısı da Genel Kurul görüşmeleri çerçevesinde icra edilecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın New York’ta bulunacakları sürede çeşitli devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirmeleri de planlanmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaret vesilesiyle, ABD’deki Türk, soydaş, Müslüman ve Yahudi toplumu temsilcileriyle bir araya gelmeleri, Ara Güler Sergisi’nin açılışını gerçekleştirmeleri ve Türk-Amerikan İş Konseyi tarafından düzenlenecek 10’uncu Türkiye Yatırım Konferansı Gala Yemeği’ni teşrif etmeleri de öngörülmektedir.”

Reklam

Önceki Haberler

MEB “yeni müfredat” taslağını erişime açtı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) uzun süredir üzerinde çalışılan yeni müfredat taslağını kamuoyu ile paylaştı. Bir…

26 Nisan 2024 15:02

Selvi’den Özgür Özel güzellemesi: Çok yapıcı bir rol oynayabilir

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi Özgür Özel'in Erdoğan ile görüşmesi öncesinde bir yazı kaleme alarak “Özgür…

26 Nisan 2024 14:23

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci’nin “akademik özgürlük” paylaşımına tepki: Ne kadar ikiyüzlüce…

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci'nin ABD'deki Filistin dayanışma eylemleri ile ilgili yaptığı açıklama tepki çekiyor.

26 Nisan 2024 13:45

Emperyalizm hiç yalnız bırakmadı: İngiltere İsrail’e hangi anlaşmalarla ve nasıl destek oluyor?

İsrail’in Gazze’ye dönük saldırganlığı ve yaptığı katliamlar hız kesmeden devam ederken, emperyalist güçlerin İsrail’in arkasında…

26 Nisan 2024 13:11

ODTÜ öğrencileri Bahar Şenliği için mücadeleye devam ediyor

Kayyum adlandırması yapılan ODTÜ Rektörü Verşan Kök'e rağmen öğrenciler Bahar Şenliği için mücadeleye devam ediyor.

26 Nisan 2024 11:44

TBB’den “Büyük Savunma Mitingi”

Türkiye Barolar Birliği (TBB), "Şiddete ve angaryaya karşı meslek onurunu ve emeği savunmak için" diyerek…

26 Nisan 2024 11:04
Reklam