Erdoğan'ın ABD programı belli oldu

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretinde gerçekleştireceği programı duyuruldu.

Erdoğan'ın ABD programı belli oldu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’ın davetine icabetle, 12-13 Kasım’da ABD’ye çalışma ziyaretinde bulunacak.

Ziyarette Donald Trump ile baş başa görüşecek olan Erdoğan ve gerçekleşecek heyetler arası görüşmeye Trump’la birlikte başkanlık edecek.

Açıklamaya göre, görüşmelerde Türkiye ile ABD arasındaki ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla ele alınacak. Görüşmelerde “Suriye başta olmak üzere, bölgesel ve küresel meseleler, ayrıca terörizmle mücadelede dayanışma, işbirliği ve eşgüdümün güçlendirilmesi için atılabilecek somut adımlar” konuları üzerinde durulacağı ifade ediliyor.

ABD’Lİ PATRONLARLA BİR ARAYA GELECEK

Öte yandan, Erdoğan’ın ABD Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda patronlara hitap edeceği belirtiliyor.

Ayrıca Erdoğan’ın Maryland Eyaletinde bulunan Amerika Diyanet Merkezi’ni ziyaret etmesi, Türkiye vatandaşları, Türkiye kökenli Amerikalılar ve Müslüman toplumu temsilcileriyle bir araya gelmesi de planlandı.