Erdoğan'dan Yıldırım-İmamoğlu ortak yayınıyla ilgili açıklama

Pazar günkü ortak yayınla ilgili konuşan Erdoğan, "Görevlendirdiğimiz arkadaşlar ön hazırlıklari iyi bir şekilde yaptılar. Sadece Türkiye'de İstanbul değil tüm Türkiye'nin bu tartışmayı izleme imkanı olacak" dedi.

Erdoğan'dan Yıldırım-İmamoğlu ortak yayınıyla ilgili açıklama

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Tacikistan’a seyahati öncesi Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım’ın karşı karşıya geleceği ortak canlı yayınla ilgili şunları söyledi:

“Görevlendirdiğimiz arkadaşlar ön hazırlıklari iyi bir şekilde yaptılar. Sadece Türkiye’de İstanbul değil tüm Türkiye’nin bu tartışmayı izleme imkanı olacak. İstanbul sadece İstanbul’da yaşayanlara hitap eden bir yer değil. İstanbul adeta 81 vilayetin özeti olan bir ilimiz. O akşam burayı izleyenler Sivaslı bile İstanbul’daki Sivaslı hemşehrisini arayıp bu müzakerenin kendi arasında onlar da müzakeresini yapacak. Tokatlı Tokatlıyı, Giresunlu, Trabzonlu hepsi… Bu şunu getirecek: ‘Gerçekten İstanbul gibi dünyanın örnek bir şehrini en ideal hangi yönetici yönetebilir?’ Bunu bizzat o akşamki müzakereden sonra çok daha net, güzel bir şekilde değerlendirme fırsatını halkımız bulacak, son haftaya da ciddi bir ışık verecek diye inanıyorum. ”

Erdoğan, Ekrem İmamoğlu’nun Ordu Valisi’ne ‘it’ dediğinin görüldüğü öne sürülen görüntülerle ilgili olarak, “Görüntüleri izledim. Valiler o ildeki temsilcisidir. Devletin valisini küfürle anmak kabul edilebilir bir şey değildir. Vali Bey seçim süreciyle bir suç duyurusunda bulunmuş olabilir. Bana gelen bilgiler seçim öncesi doğru olmayacağına inandığım için işi hızlandırmak istemiyorum yaklaşımı… Bu işin arda bırakılır yanı yoktur. Valimiz seçim sonrası da bu işin takipçisi olacaktır. Bu devletin valisine kimsenin böyle bir ifadeyi kullanma hakkı yoktur, kullanamaz. Demek ki henüz bu devleti tanımamış. Protokolün çeşitli yerlerdeki giriş çıkışlarını bilmiyor. Affedilemez bir yanlışı yapmışlardır. Kim bilir bundan sonra daha neler çıkacak” dedi.

MİTİNG YANITI

İstanbul seçimleri öncesi miting yapıp yapmayacağına ilişkin soruyu yanıtlayan Erdoğan, “Belediye başkanı adayımız sürecin içinde. Kalan son haftaya girerken bu tür halkla kucaklaşma toplantıları yapmayacağımı kimse söyleyemez. Önümüzdeki hafta içinde bu tür planlamalar yapılıp halkla buluşmalar çerçevesinde bir arada olmak suretiyle İstanbul’u dolaşacağız. Arkadaşlar çalışmayı yapıp nasıl yol belirlerse süreci devam ettireceğiz” dedi.