Erdoğan'dan Trump'a: Türkiye hazır...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın dün yaptığı telefon görüşmesine ilişkin Beyaz Saray'dan açıklama geldi.

Erdoğan'dan Trump'a: Türkiye hazır...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Suriye’de yaşanan gelişmelerin ele alındığı ve Erdoğan’ın Trump’a “Türkiye’nin Menbiç bölgesinde güvenliği vakit kaybetmeden devralmaya hazır olduğunu” dile getirdiği belirtildi.

Görüşmede, geçen hafta Menbiç’te yaşanan saldırıda ölen ABD askerleri için taziyelerini ileten Erdoğan, “bu elim olayın, ABD’nin Suriye’den çekilme kararını etkilemeye yönelik bir provokasyon olduğunu” ifade etti.

BEYAZ SARAY’DAN AÇIKLAMA

Erdoğan ve Trump arasındaki telefon görüşmesine ilişkin Beyaz Saray’dan da açıklama geldi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Erdoğan-Trump görüşmesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada Erdoğan’ın, Trump’a Menbiç’teki saldırıda hayatını kaybeden Amerikan vatandaşları için başsağlığı dileğinde bulunduğunu kaydederken şu ifadelere yer verdi:

“Başkan Trump, Suriye’de kalan terör unsurlarının yenilmesinin önemine vurgu yaptı. İki lider, Suriye’nin kuzeydoğusu için karşılıklı olarak güvenlik endişelerini giderecek ve müzakere edilmiş bir çözümün aranmaya devam edilmesi konusunda mutabık kaldı. İki lider ayrıca ABD ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin genişletilmesinin iki ülkenin de yararına olduğu hususunu da ele aldı.”