Erdoğan'dan 'Tank Palet' açıklaması: Katar ortaklı BMC'ye devrettik, satılan Kılıçdaroğlu'dur

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sakarya Arifiye'deki Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesine ilişkin "Modernizasyonu için 50 milyon dolar yatırım gerekiyordu." dedi, bu nedenle kamu imkanlarının yerine Katar ortaklı BMC'yi tercih ettiklerini belirtti.

Erdoğan'dan 'Tank Palet' açıklaması: Katar ortaklı BMC'ye devrettik, satılan Kılıçdaroğlu'dur

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Sakarya’da düzenlediği mitingde Tank Palet fabrikasının özelleştirilmesiyle ilgili konuştu.

Erdoğan, özelleştirmesine ilişkin kararı Resmi Gazete’de yayınlanan fabrikayla ilgili CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “satıldı” iddiasına yanıt verdi.

Erdoğan konuyla ilgili şunları söyledi:

“Arifiye’de Ana Bakım fabrikası, Fırtına obüsü, Poyraz mühhimat aracı, silahlı kuvvetlerimiz için çeşitli paletli araçlar, paletler ve optik malzemeler üreten önemli bir tesistir. Savunma sanayimizin birikiminde önemli yeri olan bu tesisi modernize etmemiz ve etkin kullanmamız şart haline gelmişti. Bu çalışmaları sadece kamu imkanlarıyla gerçekleştirmeye kalktığımızda 50 milyon dolar yatırım gerekiyordu. Biz burada çok daha farklı bir adım attık. Bizim yüksek teknolojiye ve hızlı iş üretme süreçlerine hemen ihtiyacımız vardı. Bunun için Arifiye’deki Ana Bakım Fabrikası’nın işletmesini gereken yatırımları da yapmak, modernizasyonu gerçekleştirmek ve üretimi hızlandırmak üzere BMC’nin Katar’la bulunan yüzde 50 ortaklığını buraya taşıdık. Burayı BMC’ye, yani Katar-Türk iş birliğine devrettik. Bay Kemal ‘sattılar’ diyor. Ya satılan biri varsa sensin ya. Niye yalan söylüyorsun? Burada mülkiyet devri sözkonusu değil. Varsa böyle birşey ben herşeyi bırakmaya varım.”