Erdoğan'dan talimatlar: Hz. Ömer, Hz. Hatice gibi kişilerle yolumuza devam edeceğiz

Erdoğan'ın, ABD seferi öncesi partisine talimatlar verdiği ve "Partide ahbap çavuş ilişkisi değil, şehirde tanınan, bilinen, güvenilir, Hz. Ömer, Hz. Hatice gibi kişilerle yolumuza devam edeceğiz." dediği belirtildi.

Erdoğan'dan talimatlar: Hz. Ömer, Hz. Hatice gibi kişilerle yolumuza devam edeceğiz

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, ABD’ye giderken uçaktan AKP Genel Başkanı Vekili Numan Kurtulmuş’u arayıp verdiği talimatları gün yüzüne çıktı.

Erdoğan’ın partililere il ziyaretlerini sıklaştırma, “kırgın, küskün ve kızgın” olanların gönüllerini alma ve “kanaat önderleri” ile daha çok bir arada olma talimatı verdiği belirtilirken “siyaseti zenginleşme aracı olarak görmeyin dediği ve “Partide ahbap çavuş ilişkisi değil, şehirde tanınan, bilinen, güvenilir, Hz. Ömer, Hz. Hatice gibi kişilerle yolumuza devam edeceğiz. Hz. Ömer’in bir ismi de Faruk’tur. Faruk’un da anlamı doğru ile yanlışı ayırabilendir. Bizim de doğru ile yanlışı ayırabilen arkadaşlarla yola çıkmamız lazım.” ifadelerini kullandığı ifade edildi.

Hürriyet gazetesinden Gizem Karakış’ın haberine göre, Kurtulmuş, dün AKP Genel Merkezi’nde milletvekilleri ile istişare toplantısında bir araya gelirken Erdoğan’ın talimatlarını şu sözlerle anlattı:

‘KENARDA BEKLEYENLER’, ‘ÖMER’LER, ‘HATİCE’LER…

“Bölgelerinize gittiğinizde parti çalışması gibi değil, daha sıcak ve doğal ortamlar oluşturun. İllerinizde daha çok zaman geçirin. Teşkilatta emeği geçen kişilerle gönüldaş olun. Hafta içi 3 gün Meclis’te kalın, diğer günlerde ise mutlaka il ziyaretleri yapın. Evet biliyorum, illere gidiyorsunuz ama resmi toplantılar yapıp dönenler oluyor. Formal değil informal toplantılar yapalım ve bu toplantıları kuvvetlendirelim. Herkesin fikri alınsın.

Kenarda bekleyen partilileri davet edin. Kırgın, küskün ve kızgınların gönlünü alın. Onların da bilgi ve birikimlerinden mutlaka yararlanmalıyız. Kanaat önderleri ve bölgede sözü geçen isimlerle daha çok bir arada olun. Gençlere ulaşalım.

Kongre sürecinde bireysel istekleri olmayan kişilerle yola devam edeceğiz. Siyaseti bir zenginleşme aracı olarak görmeyin. Partide ahbap çavuş ilişkisi değil, şehirde tanınan, bilinen, güvenilir, Hz. Ömer, Hz. Hatice gibi kişilerle yolumuza devam edeceğiz. Hz. Ömer’in bir ismi de Faruk’tur. Faruk’un da anlamı doğru ile yanlışı ayırabilendir. Bizim de doğru ile yanlışı ayırabilen arkadaşlarla yola çıkmamız lazım.

Habere göre Kurtulmuş da vekillere şöyle seslendi:

“Yeni dönem başlayacak, yeni eylemler ile yolumuza devam edeceğiz. Dünyanın dört bir tarafında mücadele veriyoruz, bu yapılan mücadelenin uluslararası siyasete etkisi oluyor. Bu yeni bir dönem Türkiye siyaseti açısından. Cumhurbaşkanı’nın yükünü almamız lazım. Cumhurbaşkanının politikalarını iyi takip etmeliyiz.”