Erdoğan'dan Suriye'de 'uzlaşma' mesajı

Pence, bu müzakerelerin sonucunda “şiddetin son bulması” ve “uzun süreli sınır barışı çözümüne ulaşılması” mesajlarını ziyareti öncesinde iletmişti. Başkan Yardımcısının Perşembe günü Erdoğan'la görüşmesi bekleniyor.

Erdoğan'dan Suriye'de 'uzlaşma' mesajı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Erdoğan, “Madem terör örgütü ile bu kadar içli dışlısınız, madem teröristlerin gönlünü etmek uğruna Türkiye’nin müttefikliğini hiçe sayıyorsunuz. Size bir teklifimiz var biz sizler gibi değiliz. Öldürmek için değil yaşatmak için çalışırız. Suriye’deki sorunun en kestirme yolu bunun için de teklifimiz; tüm teröristler hemen bu gece silahlarını malzemelerini bırakıp belirlediğimiz güvenli bölgeden dışarı çıksınlar.” diyerek şartlı bir ‘operasyonu durdurma’ mesajı verdi.

Erdoğan, Münbiç hakkında da, “Münbiç’te olmak gibi bir derdimiz yok” açıklamasını yaptı. Tayyip Erdoğan dün de “Münbiç’e rejimin girmesi benim için çok çok olumsuz değil. Niye? Sonunda bunların kendi topraklarıdır. Ama burada terör örgütlerinin kalmaması benim için önemli.” ifadelerini kullanmıştı.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in Türkiye’ye “Türkiye ile Suriyeli güçler arasında müzakereleri başlatma amacıyla” düzenleyeceği ziyaret öncesinde Erdoğan’ın ifadelerinden operasyonları durdurmaya yakın olduğu mesajı çıkarıldı.

Pence, bu müzakerelerin sonucunda “şiddetin son bulması” ve “uzun süreli sınır barışı çözümüne ulaşılması” mesajlarını ziyareti öncesinde iletmişti. Başkan Yardımcısının Perşembe günü Erdoğan’la görüşmesi bekleniyor.