Erdoğan'dan operasyon mesajı: Çok yakında...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla başlattığımız süreci inşallah çok yakında farklı bir aşamaya geçireceğiz" dedi.

Erdoğan'dan operasyon mesajı: Çok yakında...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray’da düzenlenen 11. Büyükelçiler Konferansı’nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan konuşmasında Suriye’nin YPG kontrolündeki kuzeyine yönelik operasyon hedefine ilişkin “Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla başlattığımız süreci inşallah çok yakında farklı bir aşamaya geçireceğiz” ifadesini kullanırken “Bu yapı ortadan kalkmadıkça Türkiye rahat edemez” dedi.

“Türkiye sadece kendi geleceği için değil, bölgenin barış ve huzuru için de inisiyatif almak zorundadır” diyen AKP’li Cumhurbaşkanı, “Suriye’de yaşadıklarımız; sahada olmayanın masada olamayacağı gerçeğini bir kez daha göstermiştir.” diye konuştu.

Türkiye’nin güvenliğinin NATO’nun ve tüm bölgenin güvenliği demek olduğunu öne süren Erdoğan “S-400’lerin NATO’ya ve F-35’lere zarar vereceğine dair hiçbir somut veri yoktur. S-400’ler üzerinden Türkiye’nin Batı ile olan ilişkilerinin sorgulanması kesinlikle yanlıştır” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin 60 yıllık NATO üyeliğinin güvenlik politikasının ana unsuru olarak gördüklerini belirten Erdoğan “NATO müttefikimiz ve stratejik ortağımız ABD’den de gerçek bir müttefike yaraşır adımlar atmasını bekliyoruz.” dedi.

TÜRKİYE’NİN CUMHURBAŞKANI DEĞİLMİŞ GİBİ…

Erdoğan konuşmasının bir bölümünde bir de dünyadaki “gelir adaletsizliği” ve “açlık-yoksulluk” sorunundan söz etti. Türkiye’de milyonlarca emekçinin gayet yakından bildiği ve hatta yaşadığı bu sorunla ilgili Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Bugün bir yandan dijitalleşmeyi konuşurken, diğer yandan 2 milyar insanın yoksullukla mücadele ettiğini görüyoruz. Dünyanın en zengin 60 kişisinin mal varlığı toplam nüfusun yaklaşık yarısına denk ise burada bir sorun var demektir. 1 milyara yakın insan çoğu gece yatağa aç olarak girerken bir tarafta lüks, şatafat ve israf hakimse burada bir sorun var demektir”