Erdoğan'dan o iddiaya yanıt: Cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum...

Erdoğan Saray'da CHP'li bir isimle görüştüğü ve CHP Genel Başkanı olmasını istediği iddialarına ilişkin ilk kez konuştu.

Erdoğan'dan o iddiaya yanıt: Cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İzmir İl Başkanlığı ziyaretinde dışarıda toplanan kalabalığa seslendi.

Erdoğan burada, Saray’da CHP’li bir isimle görüştüğü ve CHP Genel Başkanı olmasını istediği iddialarına ilişkin “Arkadaşlarım gerekli bir cevabı verdiler. Böyle bir gelişme olmadı dediler. Bunu haber yapan gazeteci kayıp. Bay Kemal senin hayatın yalan.” dedi. Erdoğan, bu iddianın doğru olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu’nu da Genel Başkanlığı bırakmaya çağırdı.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“SÖZ VERDİK”

“Siyaseti ikbal kapısı değil mensubu olmaktan gurur duyduğumuz milletimize hizmet vesilesi olarak görüyoruz. Hizmet etme sorumluluğumuz var. Zira unutmayın milyonlar Türkiye’den bunu bekliyor. Mazlumlar sizden bizden bunu bekliyor. Türkiye’yi 2023 hedefleriyle 2053 ve 2071 vizyonuyla buluşturmak için milletimize söz verdik. Bu hareket günlük siyasetin kavramlarına hapsetmeye çalışanlar her defasında hayal kırıklığı yaşadılar. AK Parti’yi geçmişin kalıplarıyla yargılamaya çalışanlar her defasında hüsrana uğradılar. Bizim gözümüzde tüm makamlar fanidir, geçicidir.

“BUNLAR EDEPSİZ, AHLAKSIZ”

İfadeye bak, şu kadını susturun.’ Şimdi ben buradan sesleniyorum CHP’ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Şu kadını susturun’ böyle bir ifade kullanılabilir mi? İşte bunu kullanana ne diyeceksiniz? Bunlar edepsiz, ahlaksız. Bir hanımefendiye bu ifadeyi kullanacak kadar edepsiz, ahlaksız. Bunlara göre kadın ne olmalı? Bunlara göre kadın hizmetkâr olmalı. Ama karşılarına bir hukukçu geldiği zaman kuduruyorlar. Özlem Hanım bir hukukçu. Tabii bir hukukçu olarak hazmedemiyorlar. Onlar istese de istemese de inşallah AK Parti’nin hanımları bunları aşa aşa iktidara yürüyorlar.

SARAY’DA CHP’LİYLE GÖRÜŞME

Güya ben Külliye’de bir CHP’li ile görüşmüşüm. Ben! Arkadaşlarım gerekli cevabı verdiler ‘Görüşme olmadı’ dediler. Bunu haber yapan gazeteci kayıp. Bay Kemal senin hayatın yalan. Eğer yiğitsen ben cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum, acaba sen genel başkanlığını ortaya koyabiliyor musun? İspat ettin ettin, edemezsen CHP’den çek git.”