Erdoğan'dan mitingde yine fırça: Hanımefendi çok ayıp, provoke etme bizi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara Pursaklar'daki mitinginde yine bir vatandaşı fırçaladı.

Erdoğan'dan mitingde yine fırça: Hanımefendi çok ayıp, provoke etme bizi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin yerel seçim çalışmaları kapsamında bugün bir kez daha Ankara’nın ilçelerinde miting düzenliyor.

Erdoğan, bu kapsamda son olarak Pursaklar ilçesinde “toplu açılış töreni” adı altında düzenlediği mitingi için toplanan kalabalığa konuştu.

Dincilik ve milliyetçilik temalı konuşmalarına son günlerde “ezan”ı da argüman olarak alan Erdoğan,  “Bu seçimlerde ezan düşmanlarına esaslı bir ders vermenizi bekliyorum. Bu seçim bir beka seçimidir. Bu seçimde bunlara gereken dersi vermeliyiz. Ezanımızı hazmedemeyenler, bayrağımızı yakanlar bunlar CHP ile el ele.” dedi.

“Belgeyle konuşuyorum.” diyen Erdoğan, “Şu anda Bay Kemal bunlarla el ele mi, kol kola mı, sandığa beraber gidiyorlar mı? Ankara’da Bay Mansur bunlarla birlikte mi? 4’lü çete; CHP, HDP, sözde İYİ Parti ve Saadet. Sizden hep beraber dersinizi orada verin.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, kendisine seslenen miting katılımcılarından bir kadını da, “Hanımefendi, hanımefendi! Hiç yakıştıramıyorum. Bitsin konuşmam ondan sonra gelir konuşuruz. Çok ayıp. Çok ayıp. Provoke etme bizi” diyerek tepki gösterdi.

“EY NETANYAHU, KENDİNE GEL!”

Dün akşam Twitter hesabından Erdoğan’ı hedef alıp “diktatör” diye seslenen İsrail Başbakanı Netanyahu’ya da yanıt veren Erdoğan, “Ülkemizde birileri ezanımızı ıslıklar da İsrail durur mu? Mescid-i Aksa’yı postallarıyla kirletmeye cüret ettiler. Şimdi de İsrail’in başındaki o soyguncu, soygundan yargılanıyor. Bu adam şimdi ‘Türkiye’de gazeteciler cezaevinde, bize ders vermesin’. Ey Netanyahu kendine gel, sen zalimsin. 7 yaşındaki o yavruları öldüren bir zalimsin. 7’den 70’e kıyan bir zalimsin. Sen bizim oradaki kutsal mabedimizi, postallarıyla senin askerin, polisin buralara giriyor. Tahrik etme! Biz bu ülkede hiçbir Musevi’ye zulmetmedik. Biz tahrik etmeyin, biz bu oyuna gelmeyeceğiz ama bunun hesabını uluslararası camiada soracağız. Kimse bize Kudüs davasını unutturamaz. Dışişleri Bakanıma talimatı verdim, bütün uluslararası görüşmeleri sürdürüyor. “dedi.

“BELEDİYELERE SIZDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Erdoğan konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

Varsa bu bayraktan rahatsızlığı olan, gidip istediği paçavranın altında ölebilir. Ama biz burada olacağız. Ezan ve bayrak düşmanları kendisine yeni çatı buldu. CHP çatısı altında, adı İYİ kendisi kötü bir partinin altında PKK’lıları sızdırmaya çalışıyorlar. Bunları belediye meclis üyesi gösterdiler. Bunlar elbette Kandil’e çalışacaklar. Biz çukur eylemlerinden sonra belediyelerden PKK’yı temizlemeye çalışırken, bunlar belediyeye taşıyor. Bunlar milleti kendileri gibi kör zannediyor.

Seçim sürecinde ittifaklarını delikanlıca ortaya koyamayanlar Ankara’yı nasıl açık yüreklilikle yönetecekler. Bugün Ankara’da 6’ncı ilçe mitingini yapıyoruz. Cumhur İttifakıyız ya oradayız. Büyük Ankara mitingini 23 Mart’ta yapacağız. Seçimden birkaç gün önce yine Ankaralı kardeşlerimizle olacağız. Bu ittifak karanlık bir ittifaktır. Bay Kemal bir koltuğa oturdu mu bir daha kalkmasını bilmiyor. 31 Mart’ta öyle bir ders verelim ki CHP’ye oy veren kardeşlerimizi de bu adamdan kurtaralım.”