Erdoğan'dan MHP'ye 50.yıl hediyesi: Alparslan Türkeş Üniversitesi

Bahçeli, törendeki konuşmasında "Partimizin 50. kuruluş yıl dönümünü kutladığımız bu günde, böylesi heyecan verici bir düşünce, 'Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin isminin Alparslan Türkeş Üniversitesi olarak değiştirilmesinin düşünülmesi' MHP mensuplarını ve dava arkadaşlarımızı ziyadesiyle memnun etmiştir" dedi.

Erdoğan'dan MHP'ye 50.yıl hediyesi: Alparslan Türkeş Üniversitesi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 50. yılı kutlamalarına katılmak üzere Adana’da bulunuyor.

Devlet Bahçeli ise MHP’nin 1969’da ilk kongresini de gerçekleştirdiği Menderes Spor Salonu’nda düzenlenen 50. kuruluş yıl dönümü kutlamalarında konuşuyor.

Törende partililere seslenen Bahçeli’nin konuşmasından satırbaşları:

“Partimizin 50. kuruluş yıl dönümünü kutladığımız bu günde, böylesi heyecan verici bir düşünce, (Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin isminin Alparslan Türkeş Üniversitesi olarak değiştirilmesinin düşünülmesi) MHP mensuplarını ve dava arkadaşlarımızı ziyadesiyle memnun etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı’nın böyle bir düşünce ve tasarrufu 50. kuruluş yıl dönümümüz için müstesna ve muazzez bir armağan olmuştur.”

“Selam olsun asil bozkurtlara, iffet abidesi Asenalara. Selam olsun umudun güneşiyle ısınan mazlumlara. Hakkı yenmiş mağdurlara, kimi kimsesi olmayan gariplere. Hepinizi en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Her birinize en iyi dileklerimi sunuyorum. Allah’a şükrediyorum ki tam 50 yıl sonra yine aynı yerdeyiz, yine aynı çizgideyiz. Dilek kolay… Bir ülkünün peşinde 50 yıl geçti. Kopan takvim yaprakları sarardı, yıllar yılları kovaladı. Ömürler su gibi akıp gitti. Elden ele aktarılan, gönülden gönüle akıtılan vazgeçilmez yemin ile 50 yıl geride kaldı.”

KILIÇDAROĞLU’NA ACIYORUM

Bize ‘saray bekçisi’ diyen Kılıçdaroğlu’na gerçekten acıyorum, perişanlığına üzülüyorum. O da biliyor ki Türkiye’nin bekası için bekçi olmaya hazırız. O da görüyor ki Türk milletinin bekası için bekçilikse bize düşen seve seve yaparız.

BAHÇELİ’DEN PARTİDEN AYRILANLARA ÇAĞRI

“Aramızdan bir şekilde kopup giden, samimi pişmanlık yaşayan, gözü hâlâ yuvasının özlemini çeken her dava arkadaşımla helalleşmeye hazırım. Onlara sadece kapımızı değil, gönlümüzü de açıyoruz. 9 Şubat 1969’dan 9 Şubat 2019’a kadar herhangi bir sebepten dolayı küsen, kızan, kırılan kardeşlerime diyorum ki; kavuşmak için vazgeçilmez yeminle 50 yıllık emanet hepimize yetecek.  Gelin vebale daha fazla ortak olmayın. Gelin milli bekamızın bu zamanki mücadelesine katılın. El birliği yapalım, ülkü birliği yapalım; ne kadar işbirlikçi ve terör sevici varsa yakalarından tutalım”