Erdoğan'dan Metin Feyzioğlu açıklaması: Dik duruyor, 'ben görevimi yapıyorum' diyor...

Erdoğan, TBB Başkanı Feyizoğlu için "Dik duruyor. 'Ben görevimi yapıyorum' diyor" dedi.

Erdoğan'dan Metin Feyzioğlu açıklaması: Dik duruyor, 'ben görevimi yapıyorum' diyor...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, baroların ve Yargıtay üyelerinin boykot edeceği Saray’da Adli Yıl Açılışı’na katılacağını açıklayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nu övdü.

Rusya dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Bunun da öncesinde Türkiye Barolar Birliği’nin yargı ile ilgili yeniden yapılanmasına yönelik yapılan bir toplantıya gelmesinden daha doğal ne olabilirdi? Kaldı ki bundan önce bütün barolar hemen hemen kahir ekseriyetiyle bu toplantılara katıldılar katılıyorlardı. O zaman sesi çıkmayanların sesi şimdi niye çıkmaya başladı? Kaldı ki Sayın Feyzioğlu ciddi bir mücadele ile bir defa Barolar Birliği mensuplarına yönelik birçok hakları da talep etti bizden. Biz de o hakları doğru bulduk ve şu anda arkadaşlarımı onları vermenin hazırlıklarını yapıyorlar.” dedi.

Feyzioğlu’nun “dik durduğunu” söyleyen Erdoğan, “Ben görevimi yapıyorum’ diyor. Ama öyle ideolojik bir saplantı var ki, öyle ideolojik bir kafa yapısı var ki… Çirkin çirkin yakıştırmalar yapıyorlar. İşte bakan yapacakmışım, şöyle böyle olacakmış. Baro başkanlığı seviyesine gelmiş insanların bu tür yaklaşımlar içerisine girmesini anlamak mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Yargıtay’ın “15 Temmuz tiyatro demek suç değil” minvalindeki kararına ilişkin ise “İsterseniz bunu ben yorumlamayayım. Bununla ilgili söylemem gerekenleri söyledim. Ayrıca yeniden yorumlama içine girmek farklı polemikler oluşturabilir.” diye konuştu.