Erdoğan'dan masallar: 'Liyakat', 'ehliyet' ve 'adalet'ten söz etti...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara Emniyeti'nin yeni binasının açılışında konuştu, yeni 'FETÖ'ler olmaması için 'liyakat', 'ehliyet' ve 'adalet'e önem verme taahhüdünü tekrarladı...

Erdoğan'dan masallar: 'Liyakat', 'ehliyet' ve 'adalet'ten söz etti...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün yeni binasının açılış töreninde 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin konuştu.

Darbe girişimi ve sonrasındaki sürece ilişkin “Sakalımızı kestiler ama kesilen sakal, çok daha gür bitti. Biz ise onların kollarını kestik. Kolay kolay ayağa kalkamayacaklar” diyen Erdoğan, “FETÖ’yü besleyen, büyüten hataların tamamen ortadan kaldırılması şarttır. Liyakat, ehliyet ve adalet ilkelerine göre, milletimize ve devletimize bağlılığa göre, kurumlarımızı yeniden yapılandırıyoruz.” iddiasında bulundu.

Erdoğan’ın başında olduğu AKP hükümeti, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ülkenin dinci dönüşümüne daha da hız verip tarikat ve cemaat yapılanmalarının önünü açarken sarfedilen bu sözler dinleyenlerin zihninde masal olmaktan öte geçemedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından bazı başlıklar şöyle:

“SAKALIMIZ DAHA GÜR ÇIKTI”

Ankara’nın dört bir yanında polislerimiz darbecilere karşı aslanlar gibi mücadele etti. Özel harekatçılarımız darbecilere kök söktürdü. 15 Temmuz gecesi darbecilerin hedef tahtasına koyduğu kurumlardan ilki emniyet teşkilatıydı. Ortaya çıkan her görüntü, her kayıt o gece yaşanan vahşetin boyutlarını tekrar hatırlatıyor.  Kendi meslektaşlarına karşı vurun, öldürün diyecek kadar kin bürümüştü. Acımasızca şehit ettikleri sivilleri yerde sürükleyecek bir de utanmadan fotoğraflarını çekecek kadar insanlıktan çıkmışlardı. Ankara Emniyetimiz de bu kinden nasibini aldı. Bu bina oluşan tahribat sebebiyle artık kullanılamaz hale gelmişti. Sakalımızı kestiler ama kesilen sakal çok daha gür bitti. Biz ise onların kollarını kestik. Kolay kolay bir daha ayağa kalkamayacaklar.

“TÜRKİYE ŞEHİTLERİMİZ SAYESİNDE AYAKTA”

Selçuklu mimarisi ile akıllı bir bina inşa ettik. Bu bina polisiyle, istihbaratçısıyla askeriyle siviliyle 15 Temmuz’da verilen mücadelenin destansı sembolüdür. Türk demokrasinin kazanımlarına sahip çıkan kurumlarımız olduğu müddetçe kimse bu millete diz çöktüremeyecektir. Toplam 251 vatandaşımızı şehit verdik. Sadece Ankara Emniyet Müdürlüğü çevresinde 10 kardeşimiz şehadete yürüdü. Türkiye dün olduğu gibi bugün de şehit ve gazilerin sayesinde dimdik ayaktadır.

“HEDEF RUSYA İLE ORTAK ÜRETİM YAPMAK”

“S-400’lerimizi almaya başladık. Alamazlar dediler, onları bir yerlere yerleştiremez dediler. Almanız doğru olmaz dediler. Bugün itibariyle 8. uçak da geldi. Nisan 2020’de son noktayı koyuyoruz. Hava savunma sistemlerinde dünyada sayılı ülkelerden biri haline geliyoruz. Hedef ortak üretimi Rusya ile beraber yapmak.

“FETÖ’YÜ BÜYÜTEN HATALARIN ORTADAN KALDIRILMASI ŞARTTIR”

FETÖ 1970’lerden beri devlet ve millet arasında oluşan fay hatlarını kullanan sirayet etmiştir. Bu ihanet çetesiyle mücadele ederken FETÖ’yü besleyen, büyüten hataların tamamen ortadan kaldırılması şarttır. Liyakat, ehliyet ve adalet ilkelerine göre, milletimize ve devletimize bağlılığa göre, kurumlarımızı yeniden yapılandırıyoruz. Birileri o gün grup kürsülerini FETÖ’nün propaganda aracı haline getirilen bir FETÖ’nün ipliğini meydan meydan pazara çıkarıyorduk. Milletin emaneti silahları millete karşı kullanmaktan çekinmeyen, gizli iletişim araçlarını ortaya çıkardık. Devletin içinde bir daha böyle yapıların olmasının önüne geçmekte önemli. Bu da ehliyet ve liyakate dayalı sistemden geçer. 82 milyonun her bir ferdinin sahipleneceği bir devlet haline getirmeye çalışıyoruz Türkiye Cumhuriyeti’ni. Asıl sorumluluğumuz FETÖ’yü doğuran ekosistemi yok etmektir.