Erdoğan'dan Malazgirt konuşması: Bizim medeniyetimiz fetih medeniyetidir

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt savaşının yıl dönümü dolayısıyla yapılan etkinlikte konuştu, 'fetih' mesajıyla Fırat'ın doğrusuna yapılması uzun süredir planlanan operasyon için sinyal verdi.

Erdoğan'dan Malazgirt konuşması: Bizim medeniyetimiz fetih medeniyetidir

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Muş’un Malazgirt ilçesinde Milli Park Alanı’nda düzenlenen Anadolu’nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Törenleri’nde konuştu.

Erdoğan Fırat’ın doğusunda bulunan ve YPG kontrolünde bulunan Suriye topraklarına yapılması planlanan operasyon için “Çok yakında kara birliklerimizin de bölgeye giriş yapmasını bekliyoruz. Hava ve kara unsurlarımızla sınırın ötesine geçtiğimizde süreci belirleme imkanına kavuşacağız. Kararlılığımızı artık hiç kimsenin test etmeye çalışmayacağını ümit ediyorum.” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başlıkları şöyle:

“DİĞER PROJELER ÇÖKMÜŞ DEMEKTİR”

Malazgirt Zaferinin 948. yıldönümü vesilesiyle tüm kahramanlarımızı hürmetle yad ediyorum. Bin yılıdır bu toprakların vatanımız olması için gözlerini kırpmadan kendini feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizi kendi iç meseleleriyle uğraştırarak medeniyetinden tarihinden koparmaya çalışanların da senaryolarını boşa çıkardır. Bugün Malazgirt Zaferini böylesine bir coşkuyla kutluyorsak işte bu projeyle birlikte o aksi proje hazırlayanlar da çökmüş demektir.

“BİZİM MEDENİYETİMİZİN FETİH MEDENİYETİDİR”

Yeni nesillere 2071 vizyonunu miras bıraktık. Yaklaşık yarım asır sonra bizler görmesek de inanıyorum ki Türkiye her alanda dünyanın en güçlü ülkelerinden iri olarak çok daha büyüt hedeflere yelken açmış olacaktır. Hep söylediğim gibi bizim medeniyetimiz bir fetih medeniyetidir. Bu fetih sadece toprakların sadece coğrafyanın fethi değildir. Asıl fetih gönüllerin zihinlerin fethidir.

“BAHÇELİ VE HEYETİNE TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİYORUM”

Anadolu bizim için büyük davamızın kıtasıdır. Bizim davamız da hep inşa davası olmuştur. Vatan kıldığımız bu topraklar inşallah yeniden dirilişimize şahitlik edecektir. FETÖ’cü hainler bir darbe girişimiyle ülkemizi işgale kalkıştıklarında karşılarında tüm farklılıklarını bir kenara bırakmış bir milleti karşılarında buldular. İşte aynı kadro bugün Malazgirt Ovası’nda.. Huzurlarınızda bu mücadelede bize destek veren sayın Bahçeli ve heyetine teşekkürü bir borç biliyorum.

“KILIÇDAROĞLU SEN BU İŞLERDEN ANLAMIYORSUN”

Ülkemizin beka mücadelesi söz konusun olduğunda başka saflarda yer almanın saygıya layık bir yanı yoktur. Siz bu tuzağı kuranların arkasından giderseniz bunun adından başka olur. Türkiye’nin Orta Doğu’da ne işi var diyor. Bize ülkemizin güneyinden taciz atışları yapılacak saldırılacak bizim orada ne işimiz var? Sen bu işlerden anlamıyorsun. Biz oradayız orada olacağız. Atatürk’ün partisiyiz diyeceksin, sonra Misak-ı Milli’yi bilmeyeceksiniz. Biz Adana mutabakatı neyse onun gereğini yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu zat bakar kör, Doğu Akdeniz’de sondaj gemilerimiz var. Firkateynlerimiz var. Silahlı hava araçlarımız hazır vaziyette… Denizden karadan her şeye hazırız. Ama bunu görmüyor. Bay Kemal bizim herhâlde ay ve yıldızımızı da bilmiyor. Lafla biz Atatürk’ün partisiyiz demekle olmuyor. Sen bitmişsin. 3-4 tane belediye almakla olmaz. Yaşadığımız kritik süreçte ülkemizin gelecek yarım asrın olacak bir dönemden geçiyoruz. Kimsenin milletimizin birliğini beraberliğini bozacak şekilde davranmaya hakkı yoktur.

“KARARLILIĞIMIZI TEST ETMEMELERİNİ ÜMİT EDİYORUM”

Diplomasiyle bir netice alırsak ne ala. Ama isteğimiz dışında bir yola zorlanırsak; tüm planlarımız hazırdır, kendi planlarımızı hayata geçiririz.

Çok yakında kara birliklerimizin de bölgeye giriş yapmasını bekliyoruz. Hava ve kara unsurlarımızla sınırın ötesine geçtiğimizde süreci belirleme imkanına kavuşacağız. Kararlılığımızı artık hiç kimsenin test etmeye çalışmayacağını ümit ediyorum.

“YAKINDA RUSYA’YA GİDİYORUM”

Rusya ile bu İdlib meselesini yakından istişare ettim. Yarın Rusya’ya gidiyorum. Orada yine görüşmelerimiz olacak. İnşallah bu sıkıntıları da kısa sürede ortadan kaldırmış olacağız.