Erdoğan'dan Macron'a: Alma mazlumun ahını...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fransa lideri Macron'a " Paris'te sarı yelekliler çıktı. Hadi çöz bakalım. Niye durduramıyorsun, onları yola koyamıyorsun? Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste" diye seslendi.

Erdoğan'dan Macron'a: Alma mazlumun ahını...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Toplantısı’nda konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Paris’te gerçekleştirilen NATO zirvesinde dile getirdiği ‘İslami terör’ ifadesine tepki gösteren Erdoğan, ” Siz İslami terör ifadesi ile barış ile terörü nasıl bir araya getiriyorsunuz? Ne oldu peki? Paris’te sarı yelekliler çıktı. Hadi çöz bakalım. Niye durduramıyorsun, onları yola koyamıyorsun? Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasından başlıklar şöyle:

“ENERJİMİZİ HEBA EDİYORUZ”

“Müslümanların günümüzde yaşadığı sıkıntıları iyi düşünmeli ve çözüm yolları üretmeliyiz. Aksi takdirde sadece dövünmekle şikâyet etmekle bir yere varamayız. Çareyi başkalarından beklemekle hiçbir ley olmaz. Nerede eksiğimiz varsa oraya yoğunlaşıp sıkıntılara çözümler bulacak somut çalışmalar ortaya koymalıyız. Böyle davranmak rabbimizin emridir.

Bugün dünya nüfusunun yaklaşık 4’te birini oluşturan Müslümanlar maalesef güçleriyle orantılı, siyasi etkiye ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmişlik düzeyine sahip değiller. Çareyi başkalarından beklemekle elde edeceğimiz hiçbir şey olmaz. Çeşitli sebeplerle kendi içine kapanan İslam ülkeleri, imkanlarını ve enerjilerini heba ediyor, boşa harcıyor. İnsanlığın bugünkü gelişmişlik seviyesinin temelleri İslam coğrafyasında atılmış olmasına rağmen Müslümanların günümüzde yaşadığı sıkıntıların sebeplerini iyi düşünmeli, analiz etmeli ve çözüm yolları üretmeliyiz.”

“İSRAİL’İ BAZI ARAP DEVLETLERİ TEŞVİK EDİYOR”

“Kudüs’teki ve Filistin’deki durum her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Son dönemde kimi ülkelerin uluslararası hukuka aykırı şekilde Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması sıkıntıları yeni bir boyuta taşıdı. Bugün sokaklarında masum genç kızların, gençlerin İsrail tarafından alenen infaz edildiği bir Filistin fotoğrafıyla karşı karşıyayız. İsrail’in bu hoyratlığı batı ülkeleri ve kimi Arap devletleri tarafından teşvik ediliyor. Kudüs ve Filistin’deki zulüm konusunda dile getirdiğimiz şikâyetlerde çoğu zaman yalnız bırakıldığımızı görüyoruz.Bedeli ne olursa olsun hakkın, hakikatin ve mazlumun yanında yer almayı sürdüreceğiz. Kudüs davasında Filistinlilerin haklılığından ve davalarından asla vazgeçmeyeceğiz. ”

“SARI YELEKLİLERİ NİYE DURDURAMIYORSUN?”

“Biz bunlara nereye kadar sessiz kalacağız? Biz elimizle müdahale etmezsek dilimizle, dilimizle müdahale etmezsek kalbimizden buğz etme mecburiyetimiz yok mu? Bunları yapmadığımız sürece biz daha çok dayak yeriz. Her biri proje ürünü olan ve dinimizin adını istismar eden terör örgütleri de bu zulümlerin bahanesi olarak kullanılıyor. NATO’da hâlâ Fransa’nın başkanı kalkıyor İslami terörden bahsediyor. Kendisine kaç kere söyledim. İslam kelime anlamı itibariyle ‘silm’ buradan türeyen ve anlamı barıştır. Siz İslami terör ifadesi ile barış ile terörü nasıl bir araya getiriyorsunuz? Karşımızda susuyor son NATO zirvesinde yine aynı ifadeleri kullanıyor. Ne oldu peki? Paris’te sarı yelekliler çıktı. Hadi çöz bakalım. Niye durduramıyorsun, onları yola koyamıyorsun? Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.”

“AİLE İÇİ ŞİDDET PROBLEMİMİZ”

“Müslümanlığımızın en önemli alameti farikalarından biri de aile kurumumuzun gücüdür. Bugün geleceğini tehdit altında görenlerin ortak özelliği aile birliğini zayıflatmış olmalarıdır. Hiçbir telkin bu ülkelerin aile kavramını ayağa kaldırmaya yetmiyor çünkü temel çökmüş durumda. İslam ülkeleri olarak aile kurumumuza ne kadar sahip çıkarsak geleceğimize de o kadar sahip çıkmış oluruz. Güçlü aile demenin güçlü toplum olduğunu bunun da güvenli gelecek olduğunu tekrar tekrar hatırlamalıyız. Aile içi şiddet önüne geçmemiz gereken problemlerden biridir. Kadının ve çocuğun uğradığı ruhsal ve fiziksel şiddet sorununu bitirmeden güçlü aile yapısını inşa edemeyiz. Kaldı ki bizler Müslüman olarak, Müslüman o kimsedir ki elinden ve dilinden diğer Müslümanlar da emindir, sadıktır. Hep birlikte bir seferberliğe girmeliyiz.

“TV’LERDE BATI KAYNAKLI EROZYON”

“Batı kaynaklı tehditlere karşı çocuklara, yaşlılara, kadınlara ne kadar sahip çıkarsak aile yapımız o kadar korunmuş olur. TV’lerin batı kaynaklı içeriklerinin yaygınlaşmasıyla ortaya çıkan erozyona karşı teyakkuz halinde bulunmalıyız. Zihinlerimizin teslim alınmasına yol açacak her türlü çatlağı süratle doldurmalıyız. Bu konuda hiç de iyi imtihan veremediğimizi itiraf etmek durumundayız. Hep birlikte neler yapabileceğimizi konuşmalı ve süratle uygulamaya geçirmeliyiz.”