Erdoğan'dan kabine toplantısı öncesi 'sürpriz' görüşme

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bugün 13.30'da Beştepe'de görüşecek. Görüşme programda yer almaması nedeniyle 'sürpriz' olarak karşılandı.

Erdoğan'dan kabine toplantısı öncesi 'sürpriz' görüşme

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bugünkü programıyla ilgili sürpriz bir görüşme duyurusu yapıldı.

TRT Haber’in geçtiği bilgiye göre Erdoğan bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bugün 13.30’da Saray’da bir görüşme gerçekleştirecek.

Erdoğan’ın bugün saat 15.00’da kabineyi toplayacağı açıklanmıştı. Ana gündem maddesini ABD ile gerilime yol açan S-400 hava savunma sistemlerinin alımının oluşturması beklenen toplantıda ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan’ın Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a gönderdiği S-400 ve F-35 mektubunun ardından Türkiye’nin tavrı ve atacağı adımların ele alınacağı tahmin ediliyor. Öte yandan 2 haftadan az bir süre kalan 23 Haziran İBB Başkanlığı seçimlerinin de toplantının önemli bir gündem maddesi olarak ele alınması bekleniyor.

Toplantı öncesi Bahçeli ile yapılacak görüşmenin ise bu konularla ilgili AKP’nin fiili ortağının görüşlerinin alınması için gerçekleştirileceği yorumu yapılıyor.