Erdoğan'dan İmamoğlu'na: İstanbul'u sel bastı, beyefendi tatilde...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İBB Başkanı İmamoğlu’nu hedef alarak "İstanbul'u sel götürüyor, beyefendi tatilde" dedi.

Erdoğan'dan İmamoğlu'na: İstanbul'u sel bastı, beyefendi tatilde...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rize’de toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, buradaki konuşmasında isim vermeden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yüklenerek “İstanbul’u sel bastı beyefendi tatilde. Daha dün bir bugün iki. Ben başbakanlığımda da cumhurbaşkanlığımda da böyle tatil yapamadım. Milletimiz bunların beceriksizliğini, aç gözlülüğünü, yağmacılığını görünce taşlar yerine oturacaktır.” dedi.

Erdoğan ayrıca 3 HDP’li Büyükşehir Belediyesine kayyum atanmasıyla ilgili de, “Terör örgütleriyle aralarına mesafe koymayan Belediye başkanlarının durumu var. Kimse kusura bakmasın. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir devlet belediyelerin terör örgütlerine teslim edilmesine izin vermez. Teröre kim prim verirse karşısında bizi bulacaktır. Belediyeleri hizmet dışında kullanan herkes aynı akıbete uğramaya mahkumdur” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da es geçmeyen Erdoğan, “CHP’nin başındaki zat çıktı Doğu Akdeniz’de herkes var sadece Türkiye yok dedi. Ya bu zat kendinde değil ya. Bir insanın bunu söylemesi için ya uzayda yaşıyor olması ya da kendi ülkesinden nefret etmesi lazım. Gemilerimiz üzerindeki devasa Türk bayraklarını da mı görmedin? Ama bay Kemal sana Türk bayrağını da öğreteceğiz, bunu da öğreneceksin. Terör örgütü temsilcileri ile düşüp kalkmaktan sadece gönülleri değil gözleri de kör olmuş. Ankara’dan İstanbul’a bunlarla kol kola yürümek seni kurtarmaz.” dedi.