Erdoğan'dan İmamoğlu açıklaması: Yarın medyada çok önemli bir şey göreceksiniz

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Trabzon Yaşlıları Koruma Derneği Yemeği'nde konuştu.

Erdoğan'dan İmamoğlu açıklaması: Yarın medyada çok önemli bir şey göreceksiniz

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Yaşlıları Koruma Derneği Yemeği’nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

”Türkiye olarak son 6 yıldır her biri diğerinden ağır siyasi, ekonomik ve diplomatik saldırılara maruz kalıyoruz. 7 Şubat MİT krizi bu sürecin işaret fişeği gibiydi.”

”Gezi olayları, çukur terörü, 15 Temmuz darbe girişimi geçen yıl Ağustos ayında yaşadığımız operasyonlarla bugünlere geldik. S-400 ve Doğu Akdeniz’de ülkemizi tehdit altına alan aynı gayeler vardır. Bu operasyonların bir tek hedefi var, o da Türkiye’nin bekası ve milletimizin bağımsızlığıdır. Şu gerçeği artık çok net bir şekilde görebiliyoruz.”

”Ülkemizin son 17 yılda ekonomi güvenlik siyaset diplomasi ve savunma sanayinde yakaladığı başarılar birlerini çok ciddi bir şekilde rahatsız ediyor. Göreve geldiğimizde bizim yerli savunma sanayimiz yüzde 20’yi oluşturuyordu Şu anda yüzde 70’e çıktı.”

”Farklı alanlardan, farklı aktörlerce gerçekleştirilen operasyonların tek hedefi Türkiye’nin bekası ve milletimizin bağımsızlığıdır. Güvenliğini sağlamış bir Türkiye terör örgütleri eliyle iç siyasetimizi yönlendiren çevrelerin işine gelmiyor. Ülkemizin hedef tahtasına konulmasının sebebi işte bu nedenlerdir.”

”Eskiden olduğu gibi bir mektupla ya da bir telefonla hizaya getirdikleri bir Türkiye’nin hasretini çekiyorlar. İşte 17 yıl önce IMF’ye olan borcumuz 23,5 milyar dolardı 2013’de biz bunu sıfırladık. 22,5 milyar dolar merkez bankasının dolar rezervi vardı bunlar geride kaldı şimdi 90 milyar dolar seyrinde gidiyoruz.”

”Ekonomisi sağlam bir Türkiye, kur, faiz, enflasyon sarmalı sayesinde çalışmadan, üretmeden hiçbir riske girmeden zenginleşen bir avuç elitin işine gelmiyor.”

DOĞU AKDENİZ AÇIKLAMASI

”27.5 milyar dolar Merkez Bankası döviz rezervi vardı şimdi 90 milyar dolar gibi bir seviyede seyrediyoruz. Uluslararası basında yürütülen karalama kampanyalarının motivasyonu budur. Doğu Akdeniz’de kıyısı bile bulunmayan Fransa bizim sondajlarımızdan neden rahatsızlık duysun?”

”Bazen bize fedailik yapıyor biz de Deniz Kuvvetlerimizle yerimizi alıyoruz ve orada aramaya devam ediyorlar. Geçenlerde bizim oradaki personelimize tutuklama çıkaracaklarını söylediler. Biz de onlara dedik ki afedersiniz sıkıyorsa gelin alın dedik. Çünkü biz Türkiye’yiz buna fırsat vermeyeceğiz.”

”Doğu Akdeniz’de kıyısı dahi olmayan Fransa ülkemizin oradaki sondaj faaliyetlerinde neden rahatsızlık duyuyor?”

”Gemilerimizin dördü de çalışmalarını sürdürecek. Kuzey Kıbrıs’taki kardeşlerimizin oradaki hakkını, hukukunu kimseye yedirmeyiz. Geçen Macron açıklama yapıyor, ‘Türkiye oradan çekilsin’. Sen kimsin de açıklama yapıyorsun? Sen kıyıdaş mısın? Türkiye bırak kıyıdaş olmayı Türkiye garantör ülkedir. Burada Yunanistan, İngiltere konuşabilir. Niye garantör ülkedir. Senin şirketin varmış. Senin şirketin şirketin kadar konuşur. O da Total. S-400’de neden bu kadar kıyamet koparıyorlar? Bulgaristan alıyor ses yok. Kusura bakmayın savunma noktasında her türlü tedbirimizi alırız ve alıyoruz.”

S-400 AÇIKLAMASI: O DOSYA KAPANMIŞTIR

”(S-400) O iş bizim için bitmiştir, o dosya bizim için kapanmıştır ve çok kısa bir zaman içerisinde de siparişlerimizi inşallah alacağız”

”Nükleer silahtan bahsetmiyorum, enerjiden bahsediyorum. Bu bile birilerini rahatsız ediyor.”

”Biz bağımsızlığını birilerinin lütfuna borçlu değiliz. Bin yıldır bu topraklardayız. Feleğin çemberinden akrebin kıskacından bu günlere geldik. Vatanımızın bekası, milletimizin istikbali her şeyin üzerindedir. Gerekirse baş veririz, ama hukuksuzluk karşısında asla başımızı eğmeyiz.”

‘SEÇİMLER SADECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİDİR’

”Seçimler bir yönüyle sadece belediye başkanlığı seçimidir. Biz meseleye böyle bakıyoruz. Dışarı seçim öyle görünmüyor Karşınızda 94-99 yılları arasında hizmet vermiş bir kişi olarak bulunuyorum. İstanbul’u nereden alıp nereye getirdiğimizi görüyorsunuz.”

”(23 Haziran) Seçimi, ülkemizle hesaplaşmanın, Türkiye üzerindeki emellerini gerçekleştirebilmenin fırsatı görenlerin hezeyanları, gizlenecek, saklanacak boyutu aşmıştır.”

”(Ekrem İmamoğlu) Beyefendi çıkmış diyor ki ‘Ben burs vereceğim.’ Siz bunu iptal ettirdiniz, nasıl vereceksiniz? Bu işi artık yapan tek yer kaldı, o da Kredi Yurtlar Kurumu. Biz bunu Kredi Yurtlar Kurumuna aldırdık, oradan verdiriyoruz.”

‘YARIN MEDYADA ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEY GÖRECEKSİNİZ’

”Geçersiz oyların sayılmasıyla farkın kapandığını görenlerin YSK’ya gece yarısı baskın yapanların kimler olduğu ortaya çıkmıştır. Tüm bu gerçekler ortadayken suç bastırmaya çıkıyor. Yarın medyada çok daha önemli bir şey göreceksiniz. Program öncesi moderatörle nerede nasıl buluştular bunu göreceksiniz hiçbir şey samimi ve dürüst değil. Ak koyun ile kara koyun belli olmuştur. 23 Haziran’da milletimiz engin basiretiyle oyunu kullanacak. Hepimizin son 4 günü çok iyi değerlendirmesi gerekiyor. 23 Haziran’ın önemini izah edeceğini umuyorum. Son günlerde CHP’nin milletimizi bölmeye yönelik bir nefret siyaseti güttüğünü görüyoruz.”