Erdoğan'dan 'Golan Tepeleri' açıklaması: Bölgeyi yeni bir krizin eşiğine getirmiştir

Trump, "ABD için İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi" demişti. Türkiye'den Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Trump'ın bu sözlerine tepki göstermişti.

Erdoğan'dan 'Golan Tepeleri' açıklaması: Bölgeyi yeni bir krizin eşiğine getirmiştir

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Toplantısı’nda, ABD Başkanı Donald Trump’ın Golan Tepeleri’yla ilgili sözlerine ilişkin olarak, “Bölgeyi yeni bir krizin eşiğine getirmiştir” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Bu saldırı buzdağının görünen yüzüdür. Yeni Zelanda saldırısı Müslümanları ve masum insanları toplu halde hedef alan en ilk  ne de son saldırıdır. Budan önce de Müslümanlar katliamlara maruz kalmıştır. 1993’te Soligen’de Naziler evlerini ateşe vererek kalleşçe şehit ettiler. İsrail’de bir sivil işgalci Halil İbrahim’de sabah namazı kalan Müslümanları öldürdü.”

“Yükselen kültürel ırkçılıktan sadece Müslümanlar değil Museviler, Afrika kökenliler Romanlar da mağdur oluyor. Bu nefret suçlarının failleri bulunmuyor ya da bulunduğu zaman da bir psikolojik rahatsızlığa bunu atfediliyor, münferit suç denerek olay ört pas ediliyor. Hakim karşısına çıkarılmıyorlar. Nasyonel sosyalist ırkçı cinayetleri dönerci cinayetleri olarak küçümsendiğini burada hatırlatmak isterim. Sorunları halının altına süpürerek çözemeyiz. Problemlerden saklanarak kurtulamayız. Bizi ve insanlığı tehdit eden sorunları sükutla geçiremeyiz. Biz tepkimizi güçlü şekilde göstermedikçe Neo-Nazi virüsü saracaktır.”

“Avrupa’da olduğu gibi telafisi olmayan felaketler yaşanacaktır. Bunun için gördüğümüz sıkıntıları cesaretle ifade etmeli, hep birlikte üzerine gitmeli, çözüm yollarını sa beraberce aramalıyız. Sadece kendimiz için değil evlatlarımızın istikbali için de üstlenmeliyiz. Bunu camilerimizi şenlendiren 3 yaşındaki şehitlerimizin hatıraları için yapmalıyız.”

“Nefret suçlarını önemsizleştirmenin hiç kimseye bir faydası yoktu. İsrail’in Kudüs’te ve tüm Filistin’de sürdürdüğü terör devleti uygulamalarını saklamaya çalışmak beyhudedir. Hele hele gerçekleri dillendirdiğimiz için şahsımız hedef alan Batı dünyasında nefret objesi haline getirmek kimseye bir fayda gelmez. Biz doğru bildiklerimizi söylemekten asla çekinmedik, çekinmeyiz. Türk ve Müslüman düşmanı siyasetçilerin söylemlerine de boyun eğmeyiz.”