Erdoğan'dan EYT'lilerin büyük mitingi öncesi talimat

‘Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ (EYT) haftasonu Ankara'da büyük mitinge hazırlanırken konu ile ilgili Erdoğan'ın 'akademik çalışma' talimatı verdiği belirtiliyor.

Erdoğan'dan EYT'lilerin büyük mitingi öncesi talimat

‘Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın (EYT) emekli olmalarını engelleyen yasanın 20’nci yılında Ankara Tandoğan Meydanı’dan düzenleyeceği büyük miting öncesi AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgili “çalışma talimatı” verdiği öğrenildi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT-SYDD) Başkanı Gönül Boran Özüpak başkanlığındaki bir heyet, konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Vekili Profesör Doktor Vedat Bilgin ile Çankaya Köşkü’nde görüştü.

EYT Derneği Başkanı Özüpak’ın açıklamasına göre, Erdoğan’a talimatıyla komisyon kurularak EYT’lilerin sorunlarıyla ilgili “akademik bir çalışma” sunulacak.

Gönül Boran Özüpak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

“Özgür ERDURSUN beyin geniş kapsamlı ve sgk dan magduriyet yaratan konularla hazırlamış olduğu dosyamız kendilerine sunuldu.

Sayın Cumhurbaşkanımıza randevu talebimizi yineleyerek görüşmemizi tamamladık.

İletişim halinde olacağız.”

NE DEMİŞTİ?

Tayyip Erdoğan seçim öncesi EYT ile ilgili yaptığı bir açıklamada “Bunların hepsi istismar peşinde, erken emeklilik diye bir şey olmaz” demişti. Erdoğan, bir açılış sonrasında kendisine seslenen ve EYT’li olduğu belirten bir kadının “İş bulamıyoruz efendim iş yok! Ben iki üniversite mezunuyum işim yok şu anda” demesine “Erken emeklilik diye bir şey olmaz. Bakın şimdi Avrupada emeklilik yaşı kaç biliyor musunuz. 65.” diyerek yanıt vermişti.