Erdoğan'dan EYT açıklaması: 40 yaşında emekli mi olalım?

"Yani 40 yaşında emekli mi olalım, 40 yaşında, 50 yaşında emeklilik mi olur"

Erdoğan'dan EYT açıklaması: 40 yaşında emekli mi olalım?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Spor Kulübü Ekim ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı’na katılmadan önce, Faruk Ilgaz Tesisleri önünde bir süre vatandaşlarla sohbet etti.

Erdoğan tesislere geldiği sırada bir kadın, makam aracının yanına gitti. Erdoğan daha sonra makam aracından inerek hemen yanında bulunan kafede oturanların yanına gitti. Burada bulunan bir yurttaşın, “Cumhurbaşkanım EYT çıkar mı?” sorusuna Erdoğan, “Yani 40 yaşında emekli mi olalım, 40 yaşında, 50 yaşında emeklilik mi olur” yanıtını verdi. Bunun üzerine kadının, “Sağlığımız bozuluyor nasıl yapacağız?” demesi üzerine Erdoğan, “Sağlığı bozuk olanlar zaten primlerini her şeyini ödemişse, erken emeklilik noktasında zaten emekli olur” yanıtını verdi.

Erdoğan daha sonra “toplantıya geç kalıyorum” diyerek buradan ayrıldı.

ERDOĞAN’A ÖVGÜLER

Toplantıda ise Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, yüksek divan kurulu toplantısında bir konuşma gerçekleştirdi.

Erdoğan’ın katılımının çok değerli olduğunu ifade eden Küçük, “Olağan toplantımızı, olağanüstü kılan Cumhurbaşkanımızın katılımıdır. Kulüp üyeliğinde 25 yılı tamamlayıp, katılması hem değerlidir hem de olağanüstüdür. Hoş geldiniz. 1907 yılında kurulan kulübümüz aradan geçen 112 yıl boyunca çok güzel hatıralar, büyük başarılar, az da olsa büyük üzüntüler yaşamıştır. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana Cumhurbaşkanımız, Cumhuriyetimiz 12. Cumhurbaşkanıdır. 12 Cumhurbaşkanı’nın içinde sadece 2 Cumhurbaşkanımız bir kulüp sempatizanı değil. Diğer 10 Cumhurbaşkanımızdan 6 tanesi Fenerbahçeli ve kalanlarda 3 büyük takıma sempatize olmamıştır” diye konuştu.

Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanı, Erdoğan’a farklı bir koltuk ayarlamak istediklerini ancak Erdoğan’ın buna gerek duymadığını da belirterek, “Katılımınız, teşrifiniz için, özellikle bizimle aynı sandalyeyi bölüştüğünüz için teşekkür ediyorum” dedi.

Küçük, Erdoğan’a aidatların son ödeme tarihini hatırlatarak şöyle konuştu: “Bir kuralı hatırlatmak isterim sayın Cumhurbaşkanım. Genel kurullara ve yüksek divan kurullarına katılmak için yıllık aidatı yatırmak gerekiyor. 2020 yılı aidatı 31 Mart’a kadar yatacak, lütfen ajandanıza bunu not alın. Aidat yatırılmazsa sizi kabul edemeyeceğiz.”

KOÇ’TAN ERDOĞAN’A DAVET

Vefa Küçük’ten sonra kürsüye çıkan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın asırlık çınar Fenerbahçe’nin çatısı altında bizlerle olmasının onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, kongre üyeliğinin 25. yılını doldurdu ve yüksek divan kurulu üyesi oldu. Çok tarihi günler yaşadı bu camia. Bu tarihi günlerin biri de bugündür.”

“Barış Pınarı Harekatı’nın tüm kalbimizle yanında olduğumuzu tüm kalbimizle ilan etmiştik. Halkın takımı Fenerbahçe. Fenerbahçe demokrasiye inanır ve demokratik değerlere bağlıdır. Tüm kararlar demokratik süreçlerle belirlenir. Aşağı yukarı 43 bin üyeye sahip olan Fenerbahçe, Türkiye’nin en çok üyeye sahip olan kulübüdür. Fenerbahçe, hukukun üstünlüğüne ve adalete inanır. 3 Temmuz’da yapılan hain FETÖ kumpasında dostumuz da düşmanımız da bu tavrı en iyi şekilde gördü. Başkanımız Aziz Yıldırım’ın önderliğinde camia olarak en yalnız kaldığımız dönemde mücadele ederek çıktık. Vicdanlı ve objektif, herkesin takdir ettiği gibi bu örgütün alçak teşebbüsüne boyun eğmedik. FETÖ’ye karşı direnme noktasında ülkemize öncü olduğumuzu düşünüyoruz.”

“Geri dönüp baktığımızda mağduriyetimizden sportif anlamda istifade edenlerin de olduğu inkar edilemez. Fenerbahçe, hem sportif hem de mali anlamda rakiplerinin fersah fersah önündeydi. Her şeye rağmen, tüm bu yaşananlara rağmen, o gün de bugün de hukuk ve adalete olan inancımızı kaybetmedik. Ülkemizin hain FETÖ saldırısını püskürtmesinin ardından, 3 Temmuz’da yaşananların da büyük bir kumpas olduğunu gördük. Her platformda seslendirdiğimiz gibi yargıtaydan da kararı bekliyoruz. Biz camia olarak adalete güvenmeye devam edeceğiz. Fenerbahçeli, cumhuriyete bağlıdır ve cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkar. Bu vesileyle 96. yaşına erişeceğimiz Cumhuriyet Bayramı’nı şimdiden kutluyor ve daha nice bayramlar diliyorum.Sayın Cumhurbaşkanım, bazı sorunlar olunca sizin kapınıza geldik. Çoğunda bizi yalnız bırakmadınız. Sağolun, varolun. Sayın Cumhurbaşkanım ilk kez buraya geliyorsunuz. Sizi bu akşamki maça davet etmek istiyoruz. Sizi ağırlamaktan onur duyarız. Gelemezseniz de sizi her zaman ağırlamaktan onur duyacağımızı biliyorsunuz.”