Erdoğan'dan Ermeni Patrik Vekili Ateşyan'a mektup: Osmanlı Ermenilerini ihtiramla anıyorum...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan'a mektup gönderdi. Erdoğan mektubunda "1. Dünya Savaşı’nın zor şartlarında hayatını kaybeden Osmanlı Ermenilerini ihtiramla anıyor, torunlarına içten taziyelerimi iletiyorum" dedi.

Erdoğan'dan Ermeni Patrik Vekili Ateşyan'a mektup: Osmanlı Ermenilerini ihtiramla anıyorum...
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kimi Batı ülkelerinde “Ermeni Soykırımı’nı Anma günü” olarak kabul edilen 24 Nisan’ın yıldönümünde Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan’a mektup gönderdi.
Erdoğan mektubunda “1. Dünya Savaşı’nın zor şartlarında hayatını kaybeden Osmanlı Ermenilerini ihtiramla anıyor, torunlarına içten taziyelerimi iletiyorum” dedi.

Mektubunda “Her imparatorluğun dağılma sürecinde olduğu gibi Osmanlı İmparatorluğunun son döneminde sınırları içerisinde ve komşu coğrafyalarda büyük insani krizler yaşanmıştır.” diyen Erdoğan, “Salgın hastalıklar, göçler, devlet otoritesinin zayıflaması sonucu artan çete ve silahlı grupların öncülük ettiği bozgunculuk eylemleri nedeniyle yitirdiğimiz diğer Osmanlı vatandaşlarına da Allah’tan rahmet diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“Ülkemizdeki Ermeni cemaatinin huzuru, güvenliği ve mutluluğu bizim için çok özel bir öneme sahiptir. Tek bir Ermeni vatandaşımızın dahi ötekileştirilmesine, dışlanmasına, meydan verenler bizi karşılarında bulacaklardır.” iddiasında bulunan Erdoğan mektubu şu sözlerle tamamladı:

“Ortak bir geleceği beraber inşa edebilmenin yolunun bir ve beraber olmaktan geçtiğine inanıyorum. Bu itibarla, ortak geçmişimizi çarpıtarak tarihten kin, nefret ve husumet çıkarmaya tevessül eden çevrelere fırsat vermemenizi diliyorum. Bu düşüncelerle Birinci Dünya Savaşı’nda yitirdiğimiz Osmanlı Ermenilerini bir kez daha saygıyla yad ediyorum.”