Erdoğan'dan Diyarbakır saldırısına ilişkin açıklama ve yeni gözaltı sinyali

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da saldırı sonrası HDP'ye yönelik gözaltıların kapsamının genişleyeceğini söyledi.

Erdoğan'dan Diyarbakır saldırısına ilişkin açıklama ve yeni gözaltı sinyali

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gazetecilerin gündeme ilişkin bazı soruları yanıtladı.

İlk olarak Diyarbakır’da 7 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya değinen Erdoğan, “Allah şehitlerimize rahmet yaralılarımıza şifalar eylesin. Şehit aileleriyle görüştüm. Biz yıllardır aşiret olarak çok şehit verdik, bunlar bizi yıldıramaz diyorlar. Bu olaylar terörle mücadelemizde ciddi manada çılgınlık bunlarda söz konusu. Bu mücadelemizi yılmadan devam ettireceğiz. İnanıyorum ki biz Türkiye Cumhuriyeti olarak bu işten galip gelecektir.” dedi.

“GÖZALTI SAYISI PERDERPEY ARTACAK”

Erdoğan’a Diyarbakır’da HDP İl binası önünde ailelerin devam eden eylemi de soruldu. “Bu iş serbest bırakılmış olsa burada öyle 7-8 aile falan değil binlerce insan oraya gidecek. Bir yerde korku olayı da var.” diyen Erdoğan, “Şu anda STK’lar vs Diyarbakır’a gelmeye başladılar. Ben analara şunu söylüyorum, devlet olarak yanınızdayız. Süreci takip ediyoruz. Burada PKK, siyasi uzantısı HDP yapacakları varsa yaparlar. Bu işi Meclis’e taşımak suretiyle kendilerini meşrulaştırma gayesine prim vermeyiz. Biz zaten Gabar’da, Tendürek’te Bestler Deresi’nde yapılması gerekenleri yapıyoruz. Bunlar hiçbir zaman Kürtlerin savunucusu olduğunu söyleyenler Kürt kardeşlerimi her türlü cefanın içerisine soktular. Bu arada peyderpey sayı artıyor, daha da artacak diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“AMERİKA’NIN TAVRINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

AKP’li Cumhurbaşkanı, Ankara’da yapılacak İran-Rusya-Türkiye zirvesi için ise “İdlib’deki gelişmeleri ele alacağız. Koalisyon güçlerinin kendilerine göre yaptığı bazı çalışmalar var. bizim bunlarla da yaptığımız bazı görüşmeler var. Amerika ile yaptığımız bazı görüşmeler var. Görüşmeler neticesinde varılan bazı noktalar var. şu anda karşılıklı olarak helikopterlerimiz hep birlikte bölgede lojistik olarak bir hava harekatı yürütüyorlar. Bu yeterli mi? Değil. Çünkü burada terör örgütü PYD YPG bunlara karşı Amerika’nın tavrını çok önemsiyoruz. İstediğimiz tavır var mı şu anda? Henüz yok. Şimdi BM Genel Kurulu’na gidiyoruz. BM Genel Kurulu’nda sayın Trump ile görüşmelerimiz olacak. Gerek dar kapsamlı, gerekse belki de ikili. Bu görüşmelerimizde bunları ele alacağız.” değerlendirmesinde bulundu.