Erdoğan'dan 'dindar nesil' açıklaması: Bunu başardığımızda tinercileri, hırsızları, alkolikleri görmeyiz

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Ankara İlahiyat'taki konuşmasında 'dindar gençlik' hedefini yineledi.

Erdoğan'dan 'dindar nesil' açıklaması: Bunu başardığımızda tinercileri, hırsızları, alkolikleri görmeyiz

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin 70. yılı kutlama töreninde konuştu.

Erdoğan konuşmasında yine “dindar gençlik” hedefinden söz etti. “Bunu başardığımız taktirde çarşıda sokakta pazarda tinercisini, hırsızını Allah’ın izni ile görmeyiz ya da minimize ederiz” diyen AKP’li Cumhurbaşkanı, Türkiye ve dünyada İslam’ı “rehber” olarak görmek zorunda olduklarını söyleyerek anayasada yer alan laiklik ilkesine de bir kez daha rahmet okuttu.

Erdoğan’ın sözleri şöyle:

“Ülkemin dört bir yanında sizi görev bekliyor. Nereden nereye geldik. ‘Dindar gençlik’ dedim bana imam hatipliler bile saldırdı, imam hatip mezunu köşe yazarı bile saldırdı. Bugün yine aynısı söylüyorum. İnşallah dindar bir nesil sizin ellerinizde yetişecek. Bunu başardığımız taktirde çarşıda sokakta pazarda tinercisini, hırsızını Allah’ın izni ile görmeyiz ya da minimize ederiz. Alkolikleri görmeyiz. Niye? Çünkü dindar gençlik bilecek ki alkol haramdır. Dolayısıyla o yola tevessül etmeyecek. Dindar neslin olduğu bir ülkede ben inanıyorum ki tüm manevi değerler bir anda sıçrama yapacak. Ve birbirini menfaat için makam mevki için değil Allah için seven bir millet ortaya çıkacak.

“GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ SÜNEPE OLMAYACAĞIZ”

İlahiyat fakülteleri ve imam hatip okulları milletimizin sahiplenmesiyle kök saldı. Tabii hâlâ kampanyalar yürütülüyor. Fen lisesinin, Anadolu lisesinin ne şansı varsa imam hatiplinin de aynı şansı var. Çağı yakalamanın yolunun geçmişimiz ile irtibatı ile kesilmesiyle ders ondan güç alarak geleceğe bakmak gerektiğini son 17 yılımız ortaya koyuyor. Onlar üzerimize saldırıyor diye geçmişte olduğu gibi sünepe duruma geçip, yanaklarımızı çevirip tokatlayın diyecek miyiz?

Dik durmaya mecburuz. Zira biz bir şeye inandık. O yolda da yürüyeceğiz. Bu noktada geldiğimizde yüzde 20 savunma sanayisinde yerli üretimi yapıyorduk, şimdi yüzde 70. Bir SİHA, İHA vermiyorlardı. ‘Kongreden geçmesi gerekiyor’ diyorlardı.

Sayın Obama’ya terörle mücadelede mühimmat sıkıntımız olduğunu söyledik. Bize akıllı bomba gelmedi. Bu tür komşular bizi akıllı bomba sahibi yaptı. Şu anda bizim savunma sanayinde 2,5 milyar dolar ihracatımız var. Mayamız sağlam olduğu sürece hepsinin üstesinden geleceğimizi biliyorum.

“İSLAM REHBERİMİZ”

Her bir ilahiyatçımız, duruşuyla, ibadetiyle örnek olması gerekir. İslam’ı kendimizden başlayarak önce ülkemize ve dünyaya rehber haline getirmesi mükefelliyettir.”