Erdoğan'dan deprem sonrası açıklama

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD ziyaretinin ardından geldiği İstanbul'da gündüz yaşanan depremle ilgili açıklama yaptı.

Erdoğan'dan deprem sonrası açıklama

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD ziyaretinin ardından İstanbul’a geldi.

İstanbul’da yaşanan şiddetli depremle ilgili de yetkililerden brifing alan Erdoğan daha sonra açıklama yaptı.

“DENSİZLİK YAPANLAR VAR…”

“Bu tür zamanlarda çok açıklama yapanlar olur. Bu tür açıklamalar kimseyi yanıltmasın, şaşırtmasın.” diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

“Az önce sosyal medyada baktım bir kadın bir twit atmış, bu twitte ‘köprüleri kullanmayın, köprü halatları koptu…’ Böyle densizlik yapanlar da var. Bunu adeta fırsata çevirmek isteyenler var. Böyle bir şey söz konusu değil. Allah’a hamdolsun 8 kadar bir yaralanma olayı söz konusu. Bunlar da hafif yaralı olanlar. Bunun dışında binalarda bazı yerlerde hafif hasarlar söz konusu. Bunlar da yakın takipte devam ediyor. Oldukça ciddi sayılabilecek büyüklükteki bu depreme rağmen küçük birtakım hasarlar dışında yüreğimizi yakacak bir haber şu ana kadar almadık. Bütün kaymakamlıklarımız, hepsi AFAD’ın İstanbul genelindeki bütün birimleri yakın takipte. Olaylar takip ediliyor.”

“ÖYLE TOPLANMA ALANLARI VARDIR Kİ…”

Erdoğan, toplanma alanlarının yetersiz olduğuna ilişkin iddialara ise şöyle yanıt verdi:

“İstanbul’da AFAD’ın bırakın yüzlerce, binlerce, on binlerce şu anda ilan edilmiş toplanma alanları söz konusudur, vardır. Ve bunlar kendi sitesinden da AFAD’ın sürekli olarak yayımlanmaktadır. Bunun tabii bir de sürekli güncellenmesi de söz konusudur. Öyle toplanma alanları vardır ki bugün toplanma alanıdır ama yarın il veya ilçe planlarında yapılan değişiklikle belki sahipleri orayı farklı şekilde değerlendirir, onun yerine daha farklı yerde bir başka toplanma alanına da AFAD ilan edebilir. Yani bunların hepsi değişkendir.”