VİDEO | Erdoğan'dan çöken bina değerlendirmesi: Afet değil rant, kentsel dönüşüme destek verin, yerel yönetimler önemli

Erdoğan, facianın ardından yaklaşan yerel seçimleri ve 'yerel yönetimlerin önemi'ni vurgularken; "'kentsel dönüşüm'ü kesin olarak başlatacağız" açıklamasında bulundu.

VİDEO | Erdoğan'dan çöken bina değerlendirmesi: Afet değil rant, kentsel dönüşüme destek verin, yerel yönetimler önemli

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kartal’da çöken ve 17 yurttaşın hayatını kaybetmesine neden olan binanın enkaz alanına gitti.

Erdoğan, enkaz alanının ardından hastanede yatan yaralıları ziyaretinin ardından kimi değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan ‘kaçak yapı’lara vurgu yaparak “Buna artık ben afet demeyeceğim çünkü bu bir afet değil. Bu aslında ne yazık ki yıllardır konuştuğumuz, söylediğimiz özellikle bu bina yapımlarında kullanılması gereken malzemeler konusu, binaların yapıldığı yerle ilgili atılması gereken adımlarda zemin etüdleri ve bu etüdlere dikkat edilmeden maalesef yapılan inşaatlarda zaman zaman yaşadığımız çok ciddi sıkıntılar var. Ranta yönelik, daha çok para kazanmaya yönelik kaçak yapılan bu işlerle, şu anda tabii bu bölgede çok ciddi bir sıkıntıyı yaşadık” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, facianın ardından yaklaşan yerel seçimleri ve ‘yerel yönetimlerin önemi’ni vurgularken; “‘kentsel dönüşüm’ü kesin olarak başlatacağız” açıklamasında bulundu. Kentsel dönüşüm için destek isteyen Erdoğan, “Bundan sonraki süreçte iktidarımızın kentsel dönüşüm, değişim diye ortaya koyduğu teze, milletçe de sahip çıkmamız lazım” diye konuştu.

Erdoğan çöken binada hayatını kaybedenlerin cenaze törenine katıldı ve “Aslında şu anda musallada bize nasihatte bulunuyorlar. Buradan bizim de nasibimizi almamız lazım. Adımlarımızı da buna göre atmamız lazım. Temenni ediyorum ki biz buradan vaaz-u nasihati alıp, geleceğimizi de buna göre inşallah tayin ederiz, belirleriz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın ziyaretinde AHaber‘de yayınlanan konuşması şöyle: