Erdoğan'dan aynı nakarat: Tank palet fabrikamızın satılması, mülkiyetinin devri söz konusu değil

Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilerek Katar’ın da ortağı olduğu BMC’ye devredilmesine dair de konuşan Erdoğan, "Tank palet fabrikamızın satılması, yani mülkiyetinin devri asla söz konusu değildir." ifadelerini yineledi.

Erdoğan'dan aynı nakarat: Tank palet fabrikamızın satılması, mülkiyetinin devri söz konusu değil

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Test ve Eğitim Gemisi Ufuk (A-591) Denize İniş Töreni’nde konuştu.

Erdoğan, Kartal’da yaşanan ve 17 vatandaşın hayatını kaybetmesine sebep olan bina çökmesiyle ilgili, “Kartal’daki bir binanın çökmesiyle orada enkaz altında kalarak ebediyete uğurladığımız 16 kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum.” ifadelerini kullandı. Erdoğan şöyle devam etti:

“Enkazdan çıkan kardeşlerime Allah’tan şifalar diliyorum. Şu anda devam eden çalışmalarda ellerinden gelen gayreti ortaya koyan tüm bakan arkadaşlarıma, tüm kurumların temsilcilerine, özellikle operatörlere hepsine şahsım, milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Enkaz altında kalan kardeşlerime de sağlık, sıhhatle kavuşmayı Allah’tan niyaz ediyorum.”

“Türk gemicilik sanayi üzerindeki ölü toprağını silkeleyerek son 16 senede yeniden şaha kalkmıştır. PKK tarihinin en büyük hezimetini yaşıyorsa, sebebi terörle mücadelemizin kendi imkanlarımızla yürütülmesidir. Müttefiklerimizle yaşadığımız en küçük anlaşmazlıklarda silah anlaşmalarının gündeme taşındığını görüyoruz. Son 3 yılda DEAŞ ve PKK başta olmak üzere, vatandaşlarımızın canına kasteden, ülkemizi bölmeye, parçalamaya çalışan tüm terör örgütlerine karşı çok büyük başarılar kazandık.”

Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilerek Katar’ın da ortağı olduğu BMC’ye devredilmesine dair de konuşan Erdoğan, “Tank palet fabrikamızın satılması, yani mülkiyetinin devri asla söz konusu değildir.” ifadelerini yineledi.

Erdoğan, “Savunma sanayiinde özel sektör danışmanlığı yapanların amacı Türkiye’yi belli başlı devletlere mahkum etmektir.” dedi. Erdoğan’ın konuşması şöyle:

“CHP Genel Başkanı yaptığımız onca onca açıklamaya rağmen bu tank palet fabrikamızın yabancılara satıldığını savunuyor. Tank palet fabrikasının satılması yani mülkiyetinin devri asla söz konusu değildir. Fabrikada çalışan kardeşlerimizin özlük haklarında da hiçbir gerileme yaşanmayacaktır. Arazideki her türlü taşınmazın mülkiyeti devlete aittir. Alımı yapan firma; yüzde 50’si Katar, yüzde 50’si Türkiye ortaklığı olan bir firmadır. 40-50 milyon dolarlık yatırım yapılmak suretiyle bu fabrika elden geçirilecektir. Fabrikayı çok daha güçlü ve verimli hale getireceklerdir.”