Erdoğan'dan aynı nakarat: Bu zillet ittifakı mıdır; illet ittifakı mıdır nedir...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin aday tanıtım toplantısı için Gaziantep'e geldi. Tanıtım toplantısının yapılacağı salon dışındaki kitleye seslenen Erdoğan, "Bu zillet ittifakı mıdır, illet ittifakı mıdır nedir bunlara Cumhur ittifakı olarak gereken dersi verecek miyiz?" dedi ve yerel seçimler için destek istedi.

Erdoğan'dan aynı nakarat: Bu zillet ittifakı mıdır; illet ittifakı mıdır nedir...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin aday tanıtım toplantısı için Gaziantep’e geldi. Tanıtım toplantısının yapılacağı salon dışındaki kitleye seslenen Erdoğan, “Bu zillet ittifakı mıdır, illet ittifakı mıdır nedir bunlara Cumhur ittifakı olarak gereken dersi verecek miyiz?” dedi ve yerel seçimler için destek istedi.

Gaziantep Havalimanı’nda Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile protokol üyelerinin karşıladığı Erdoğan, salona girmeden önce şunları söyledi:

“Gaziantep, ‘uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece dediğimiz’ günden bu yana bizi hiç yalnız bırakmadı. Hep bizimle beraber oldu ve biz Gaziantep’i çok sevdik. Ama Gaziantep’te bizi çok sevdi ve o sevgi bizi öyle yerlere taşıdı ki hamdolsun 20 yıl önceki Gaziantep’i düşünün bir de bugünkü Gaziantep’i düşünün. Nereden nereye geldik. Şu 16 yılda Gaziantep’e toplam 35 katrilyon yatırım yapmışız. Çünkü Gaziantep buna layıktır, Gaziantepli buna layıktır. İnşallah şimdi yeni yönetim sistemiyle, yeni Cumhurbaşkanlığı sistemiyle daha farklı bir döneme giriyoruz. 31 Mart akşamına hazır mıyız? 31 Mart’a kadar ana kademe, kadın kolları, gençlik kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Sandıkları patlatıyor muyuz? Bu zillet ittifakı mıdır; illet ittifakı mıdır nedir bunlara Cumhur ittifakı olarak gereken dersi veriyor muyuz? Öyleyse rabiamızı burada yapalım ve ısınalım; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Öyleyse bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.”

Erdoğan, konuşmasının bitiminde aday tanıtımının yapılacağı salona geçti.

Coğrafyamızda hiçbir tarihi ve insani ilişkileri olmayanlar, 12 bin km’den gelip Suriye’de cirit atarken, biz elimiz kolumuz bağlı mı duracağız?

Erdoğan, partisinin aday tanıtım toplantısında şöyle konuştu:

“Gaziantep tüm dünyaya insanlık dersi verdi. Teröristlerden arındırılan bölgenin yeniden ayağa kaldırılmasında çok büyük sorumluluk üstlendi.

Yaklaşık iki hafta önce, Fırat Kalkanı harekatı bölgesinin idari yapılanmasını yürütürken görevi başında vefat eden Gaziantep Vali Yardımcımız Ahmet Turgay İmamgiller’e Allah’tan rahmet diliyorum.

Ülkemizin huzurunu bozmak, fitne sokmak için çırpınan içerideki gafillere, teröristlere, ajanlara itibar etmeyen Gaziantepli kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.

Cumhur ittifakı ile kurduğumuz gönül birliğine özellikle sahip çıkacak ve inşallah hep birlikte en yükseğe çıkaracağız. Gaziantep’ten rekor oy oranı bekliyorum.

Millet Bahçemize, Hasan Celal Güzel’in adını verdik. İkinci millet bahçesini eski stadyumun yerine yapıyoruz.

Yerel ve yatay mimari ile inşa edeceğimiz 50 bin konutluk yeni bir şehri; tüm ticari kültürel alanlarıyla birlikte kuruyoruz. Bunu şimdi Türkiye’de şu anda sadece Gaziantep yaşıyor. Bu projenin ilk etabında halen 2795 konutun inşası ile yol çalışmaları devam ediyor.

Amanos dağlarını tünelle geçeceğimiz, içinde viyadük ve tünellerin de olduğu Dörtyol Hassa yoluyla ilgili adımı inşallah bu yıl içinde atmaya başlıyoruz.

Kendi sınırlarımız içindeki vatandaşlarımız kadar sınırlarımızın ötesindeki kardeşlerimizin de haklarını, hukuklarını korumak görevimizdir.

Türkiye’nin, Suriye, Irak, Kıbrıs, Balkanlar, Kafkaslar politikalarını anlamak isteyenler gelip Gaziantep’e baksınlar. Biz bölüşmenin bereketine inanan bir milletiz.

Biz bir tas çorbayı Çanakkale’de nasıl bölüştüysek burada da aynı şekilde bölüşüyoruz, bölüşmeye devam edeceğiz.

Biz biliyoruz ki sevgililer sevgilisi Peygamberimiz ne buyuruyor? “Veren el alan elden hayırlıdır” Yine böyle devam edeceğiz. Siyasette, ekonomide elimizdeki imkanları dostlarımızla paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz.

Bir gece ansızın gider gereğini yaparız. Coğrafyamızda hiçbir tarihi ve insani ilişkileri olmayanlar, 12 bin km’den gelip Suriye’de cirit atarken, biz elimiz kolumuz bağlı mı duracağız? Türkiye’yi buradan uzak tutmak isteyenlerin derdi Suriye halkını özgürlüğe kavuşturmak değil, tam tersine bataklığı derinleştirmektir.

Önceliğimiz diplomasiyi kullanmak. İdlib’de ortak bir müdahaleyi Rusya ile yapmasaydık yüz binler bizim topraklarımıza gelecekti. Yaptığımız operasyon bu işi çözdü. İdlibli kendi topraklarında kaldı. Gerektiğinde askeri yöntemlerden kaçınmayacağımızı da gösterdik. Münbiç ve Fırat’ın doğusunda gerektiğinde kullanmak üzere askeri hazırlıklarımızı tamamladık. Oldu oldu, olmadı bir gece ansızın oralardayız. Bedel ödeme tehditleri yapanlara diyoruz ki, bedel öderiz ama istikbalimizden ve istiklalimizden taviz vermeyiz.”

‘Belediyeler fiyatları artıranları silkelemeli’

Marketlerdeki fiyat artışlarına da değinen Erdoğan, “Belediyeler fiyatları artıranları silkelemeli. Benim vatandaşıma yüksek fiyatlarla mal satanları hesaba çekmeniz lazım. Hazırlıklarımız var, bunu yapacağız. Bunun adı ticaret değildir. Bunun adı fırsatçılıktır. Tefeciliktir. Hatta ve hatta ülkeye ihanettir. Bazıları serbest piyasa diyor. Geç bu işi… Pazara bakıyoruz ne alemde, markete bakıyoruz ne halde. Piyasayı manipüle etmenin serbest piyasada yeri yok” diye konuştu.

AKP’nin Gaziantep adayları şöyle:

Gaziantep Büyükşehir Belediye başkan adayı – Fatma Şahin

Araban – Mehmet Özdemir

Islahiye – Kemal Vural

Nizip – Mehmet Sarı

Nurdağı – Ökkeş Kavak

Şahinbey – Mehmet İhsan Tahmazoğlu

Şehit Kamil – Muhammed Rıdvan Fadıloğlu

Yavuzeli – Mustafa Kemal Sakaroğlu

Oğuzeli – Mehmet Sait Kılıç (MHP)

Karkamış – Mehmet Seydi Yılmaz (MHP)