Erdoğan'dan AKP içine mesaj: "Görüş farklılıklarımızın dava arkadaşlığımızın önüne geçmesine müsaade etmemeliyiz."

Erdoğan, Birlik Vakfı Genel Merkezi'nde 39. Geleneksel Birlik Vakfı İftarı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Görüş farklılıklarımızın dava arkadaşlığımızın önüne geçmesine müsaade etmemeliyiz. Topraklarında darbeci katilleri ağırlayanlar, bize hukuk dersi veremez." dedi.

Erdoğan'dan AKP içine mesaj:

Erdoğan, Birlik Vakfı Genel Merkezi’nde 39. Geleneksel Birlik Vakfı İftarı’nda konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Görüş farklılıklarımızın dava arkadaşlığımızın önüne geçmesine müsaade etmemeliyiz. Topraklarında darbeci katilleri ağırlayanlar, bize hukuk dersi veremez.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail yönetimi, uluslararası toplumun sessizliğinden aldığı cesaretle işi medya kuruluşları ve insani yardım teşkilatlarının merkezlerini bombalamaya kadar vardırmışlar ve bizim Anadolu Ajansımızı bombalamışlardır. Çünkü onların bütün o kirli yaptıklarının dünyaya duyurulmaması gerekiyor, duyuran kim varsa onlar için düşmandır.” dedi.

CEMAL KAŞIKÇI BENİM SORUNUM DEĞİL, SENİN SORUNUN

Cemal Kaşıkçı cinayetine değinen Erdoğan, “Cemal Kaşıkçı olayıyla alakalı olarak işte Suudi Arabistan’ın göndermiş olduğu görevlilere karşı bakın hala bir ses yok, hala bir tavır yok. Bize söyledikleri ‘Gereken yapılacaktır, hiç endişe etmeyin.’ Bu benim sorunum değil, senin sorunun. Suudi Arabistan olarak böyle bir katliamı gönderdiğin 15 kişi, daha sonra sayıyı 22’ye çıkardın, bunlar yapıyor, bunlara yönelik en ufak bir eylemin olmuyor. Nerede adaletiniz?” ifadelerini kullandı.

2 YIL SONRA  CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İPTAL EDİLEBİLİYOR

Erdoğan, Avusturya’da ki 2 yıl sonra iptal edilen Cumhurbaşkanlığı seçimini örnek göstererek, “Avusturya’da cumhurbaşkanlığı seçimi 2 yıl sonra iptal edilebiliyor. Hiç ses duydunuz mu, ‘Nasıl böyle bir şey olabilir’ diye herhangi bir serzeniş duydunuz mu? Bakın, 2 yıl sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi iptal edilebiliyor. Bizde ise sadece müracaat edişimiz bile Batı’yı rahatsız ediyor. Bu, bizim milli iradenin hakkını arama mücadelesidir. Bu, bize gönül verenlerin hakkını arama mücadelesidir. Biz de hakkımızı arama mücadelesini verdik, YSK onlar da sağ olsun haklı kararımızı teyit ettiler” ifadelerini kullandı.

GÖRÜŞ FARKLILIKLARIMIZIN DAVA ARKADAŞLIĞIMIZIN ÖNÜNE GEÇMESİNE MÜSAADE ETMEMELİYİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye hiç kimsenin müstemlekesi, mandası değildir.” diyerek şöyle devam etti:
“Görüş farklılıklarımızın dava arkadaşlığımızın önüne geçmesine müsaade etmemeliyiz. Topraklarında darbeci katilleri ağırlayanlar, bize hukuk dersi veremez. Menfaatleriyle temel insani değerler arasında bir seçim yapma konusunda Batı ülkeleri samimiyet testinden geçememiş, tercihlerini hep olduğu gibi ya dolara ya petrole yatırmıştır.”