Erdoğan'dan 'Abbas yolcu' yazan vatandaşa hakaret davası

Sosyal medyadan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını paylaşarak 'Abbas yolcu' yazan vatandaşa, 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla dava açıldı.

Erdoğan'dan 'Abbas yolcu' yazan vatandaşa hakaret davası

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın 2014 yılında Cumhurbaşkanlığına seçilmesinin ardından rekor düzeye ulaşan ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ davalarına bir yenisi daha eklendi.

BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre;  31 Mart yerel seçimlerinin öncesinde sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki kişisel hesabı üzerinden Erdoğan’ın fotoğrafını paylaşarak ‘Abbas yolcu’ yazan yurttaşa, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla dava açıldı.

Aydın’da Nazilli Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın iddianamesinde, ‘Abbas yolcu’ sözü için “Yapılan paylaşımın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onur, şeref ve saygınlığına saldırı şeklindeki sözlerdir” tanımlaması yapıldı. Dava dosyasında, 2 Mayıs’ta Adalet Bakanlığı tarafından verilen ‘soruşturma izni’ de yer aldı.

BİR YILDA 26 BİN SORUŞTURMA

Açılan davaya TBMM Adalet Komisyonu üyesi ve CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, tepki gösterdi. Bülbül, AKP’nin getirdiği Yargı Paketinin bu gibi soruşturmaların gölgesinde yürüdüğünü ifade etti. Bir yurttaşa ‘Abbas Yolcu’ yazdığı için dava açılmasının kabul edilemez olduğunu belirten CHP’li Bülbül, ‘Cumhurbaşkanı Hakaret’ suçundan sadece 2018 yılında 26 bin 115 kişiye soruşturma, 5 bin 233 kişiye dava açıldığını anımsattı.