Erdoğan'da belediyelerde yeni kayyımların sinyalini verdi

AKP'li Cumhurbaşkanı, belediyelerde yeni görevden almaların olabileceği sinyali verirken "Su-57’ler F-35’lere alternatif mi’ sorusunu da "Neden olmasın boşuna gelmedik buraya" diye yanıtladı.

Erdoğan'da belediyelerde yeni kayyımların sinyalini verdi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya ziyaretinden dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, son dönemde gündemden düşmeyen kadın cinayetleriyle ilgili ‘idam’ tartışmasını daha da ısıtarak  şu ifadeleri kullandı:

“Adalet Bakanı’ma söyledim, ‘hukuk içerisinde ne yapılıyorsa önce bunu yapacaksınız’ dedim. Tabii benim partimdekiler de dahil burada benim gönlüm açık ve net söylüyorum idamdan yanadır. Bir kadını bıçaklayarak öldürüyorsun hem de yavrusunun gözleri önünde. O yavru “anne ölme” diyor. Kan revan içinde kadıncağız. Ondan sonra çıkıyor bazıları da insan hakları mücadelesi veriyor. ‘Bu nasıl böyle istenir, Avrupa’da bu yok.’ Avrupa’da olmazsa olmaz mı? Avrupa’da bu yok diye biz doğrudan, haktan sapacak mıyız? ABD’nin çeşitli eyaletlerinde var. Dünyanın değişik ülkelerinde var. Demek ki oluyor. Can bu kadar basit mi? “Efendim işte insan hakları bilmem nesi bunu kabullenmez’ diyorlar. Kabullenmeyebilir. Ben şahsen parlamento bu işin müzakere eder, tartışır, kararını verirse kesinlikle onaylarım. Vicdanım sesine de bu noktada inanıyorum.”

Erdoğan, ABD’nin F-35 savaş uçaklarıyla ilgili yaptırımının ardından Su-57’lerin alternatif olup olmadığına ilişkin soruya “Neden olmasın? Boşuna gelmedik buraya” diye yanıt verdi.

“THK’DA REZİLLİK DİZ BOYU”

Erdoğan, Türk Hava Kurumu’nu da hedef alıp, “Türk Hava Kurumu’nun arkasında kim var? CHP’li milletvekili. Onun arkasında CHP. Bunu savunuyorlar ve “Bakanlık neden Türk Hava Kurumu ile çalışmıyor?” diyorlar. Yahu bu adam zaten mezarlığa dönüştürmüş Türk Hava Kurumu’nu. Oradaki uçakların motorları, pervaneleri yok. Yani rezillik diz boyu. Şimdi büyük ihtimalle şurada birkaç gün içerisinde orayı da masaya yatıracağız. Yani bu Türk Hava Kurumu ile bir yere varamayız. Mesela MAKS-2019 Fuarı’nda yangın söndürme uçakları, aynı zamanda helikopterlerle ilgili de bilgiler aldım. Şimdi Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Bey’i buraya da bir göndereceğiz. Onlarla bir çalışma yapmak suretiyle gerekirse buradan da belki istifade yollarına gidebiliriz” dedi.

“TRUMP HEP OBAMA’YA YÜKLENDİ”

Erdoğan ABD ile planlanan ‘Güvenli bölge’ konusunda ise “Tabii, Fırat’ın doğusu konusu özellikle Sayın Trump’ın çok iddialı bir çıkışıydı. Fakat o iddialı çıkıştan sonra maalesef Trump bu işin üzerinde duramadı. Hep Obama’ya yüklendi; yani “Biz bu bedeli onlardan dolayı ödüyoruz” dedi. Tamam da onlar geçti, şimdi sıra sende, ne yapacaksan yap. Ama yapamadı. Adamlarını gönderdi, bu görüşmelerden sonra en sonunda onlar Obama’nın söylediği 20 milin dışında bir teklifle arkadaşlarımızın karşısına geldiler. Yani derinliği daha da daralttılar. Bunun üzerine ben Hulusi Paşa’ya dedim ki “Burada bunu şöyle böyle yapmanıza gerek yok. Biz bunu bu şekilde bir başlatalım, daha sonra da zaten gereği yapılır” dedik ve adımı attık. Asla rehavete kapılıp da hazırlıklarımızı bir kenara koymadık. Şu anda bütün sınır boylarında hazırız. Bütün personel, zırhlı taşıyıcılarımız hepsi sınırda. Yani her an her şeyi yapabilecek durumdayız.” diye konuştu.

YENİ KAYYIM SİNYALİ

Belediyelere kayyım atamalarıyla ilgili konuşan Erdoğan, Adalet Bakanı’na adaylarla ilgili soruşturmaların seçim öncesi bitirilmesine dair bir çalışma yapılması talimatı verdiğini söyledi.

Erdoğan belediye başkanları hakkında yeni soruşturmalar olacağını söyleyerek şöyle dedi:

“Benim seçim öncesi kampanyalarda söylediğim şeyler var. Siz zannediyor musunuz şu anda belediye başkanı olanların birçoğu hakkında herhangi bir soruşturma, kovuşturma veyahut mahkeme dosyaları çıkmayacak. Çıkacak. Bunlar bizim duygusal olarak vereceğimiz kararlar değil. Yargı verecek kararları. Yargı ne karar verirse verecektir.”

“GÖZLEM NOKTALARI AYNEN DEVAM EDECEK”

Erdoğan İdlib’deki gözlem noktalarının aynı şekilde devam edeceğini” söyledi:

“Biz terör örgütlerinin tamamına karşı mücadelede kararlıyız. DEAŞ, PYD-YPG, HTŞ; hepsi bertaraf edilmelidir. Bu konuda taviz vermeyiz. 12 gözlem noktamız İdlib’de çok önemli bir vazife icra ediyor. Görevlerine aynı şekilde devam edecekler. 16 Eylül’de Ankara’da yapacağımız Üçlü Zirve’de bu konuları da Sayın Putin ve Sayın Ruhani ile ele alacağız.”