Erdoğan'a 'mülteci' yanıtı: Şantajı asla kabul etmeyeceğiz...

Tusk, Erdoğan'a yanıtında "Sığınmacıların silah haline getirilmesini ve bize karşı şantaj yapmak için kullanılmasını da hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz." dedi.

Erdoğan'a 'mülteci' yanıtı: Şantajı asla kabul etmeyeceğiz...

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın son konuşmasında sığınmacılarla ilgili yaptığı “Kapıları açarız” çıkışına yanıt verdi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Güney Kıbrıs’ta bulunan Tusk, burada yaptığı açıklamada Erdoğan’a  “Mültecilerin silah ve şantaj gibi kullanılmasını asla kabul etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tehditleri tamamen yersiz.” diye seslendi.

Tusk, konuyla ilgili Twitter’dan da paylaşımda bulunarak “Türkiye, eylemlerinin bir başka insani felakete yol açması ihtimalinin temel endişemiz olduğunu anlamalı. Sığınmacıların silah haline getirilmesini ve bize karşı şantaj yapmak için kullanılmasını da hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü tehditleri tümüyle uygunsuzdu.” açıklaması yaptı.

Erdoğan, perşembe günü yaptığı açıklamada, AB ülkelerinin ‘Barış Pınarı Harekatı’na yönelik eleştirilerine tepkisini şu sözlerle dile getirmişti:

“Kendinize gelin. Operasyonumuzu ‘İşgal hareketi’ diye nitelendirmeye çalışırsanız işimiz kolay, kapıları açar, 3,6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz.”