Erdoğan'a kötü haber: İstihdam 'söz'leri tutulmuyor

AKP işsizlik sorununa çözüm için patronlardan "söz" almıştı. İŞKUR Genel Müdürünün yaptığı açıklama ise bu "söz"ün havada kaldığını gösteriyor...

Erdoğan'a kötü haber: İstihdam 'söz'leri tutulmuyor

Sermayenin çıkarlarına dayalı serbest piyasa ekonomisinin olmazsa olmazı olan işsizlik sorunu, AKP iktidarında tüm zamanların en üst rakamlarına ulaşırken patronların ise AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a verdikleri “söz”ü tutmadığı görüldü.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Dairesi (DİSK-AR) tarafından hazırlanan İşsizlik ve İstihdam Raporu’na göre geniş tanımlı işsiz sayısı Türkiye’de bütün zamanların en yüksek işsiz sayısı olan 7 milyon 552 bine yükselmişti.

Erdoğan ise bu rakamlara ilişkin, sorunun çözümünü patronlara havale ettiğini gösterircesine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na işaret ederek “Rifat Bey’in istihdam sözü vardı. Bunun şimdi tam zamanı” demişti.

Bu “söz”ün ne oranda yerine getirildiğine ilişkin Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Cafer Uzunkaya’dan açıklama geldi.

Uzunkaya, Kırşehir İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada “İstihdamla ilgili yatırım yapacağım” düşüncesinde olan işverenlerin 2019 yılında Türkiye ortalamasının yüzde 18,8 oranında kaldığını duyurdu.