Erdoğan'a istediğini 'özel görevlendirme' ve 'askerlikten muaf tutma' yetkisi geliyor

Yeni askerlik sistemi için verilen yasa tasarısında yer alan bir maddeyle Cumhurbaşkanı’na ‘gerekli gördüğü sahalarda özel olarak görevlendirdiği gönüllüleri’ askerlikten muaf tutma yetkisi veriliyor.

Erdoğan'a istediğini 'özel görevlendirme' ve 'askerlikten muaf tutma' yetkisi geliyor

TBMM Milli Savunma Komisyonu’nda kabul edilen ve Meclis Genel Kurulu’nda bayramdan önce görüşülerek kabul edilmesi beklenen yasada “özel durumlarda muafiyet ve erteleme” başlığı altında cumhurbaşkanına askerliğini yapmayanlara muafiyet tanıma yetkisi veriliyor.

Yasanın 45’inci maddesinin ikinci fırkasında “Barışta, olağanüstü hal veya seferberlik hallerinde veya savaşta, askerliğini henüz yapmadan, Cumhurbaşkanınca gerekli görülen sahalarda özel olarak görevlendirilen gönüllüler, Cumhurbaşkanınca belirlenen şartlara uydukları takdirde askerlik hizmetinden muaf tutulur” hükmü yer alıyor.

“HANGİ GÖNÜLLÜLER?”

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, söz konusu maddenin, ‘keyfiyet maddesi’ olduğunu söyledi. Mehmet Ali Çelebi, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Yeni Askerlik Yasası Madde 45 2. Fıkraya dikkat! Cumhurbaşkanınca gerekli görülen sahalarda özel görevlendirilen gönüllüler askerlikten muaf olabilecek! Hangi sahalar? Hangi gönüllüler? Barışta ne yapacaklar? İhtiyaç değil keyfiyet maddesi!”