Erdoğan'a 'Cenazeleri nasıl musalla taşında 1,5 saat bekletiyorsun?' sorusu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kartal'da hayatını kaybedenlerin cenazesiyle ilgili kendisini suçlayan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yanıt verirken, "Sen cenazeleri nasıl musalla taşında 1,5 saat bekletiyorsun?" dedi.

Erdoğan'a 'Cenazeleri nasıl musalla taşında 1,5 saat bekletiyorsun?' sorusu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini Kartal’da çöken binadaki yurttaşların cenaze törenlerine katılmamakla suçlayan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yanıt verirken, “Sen cenazeleri nasıl musalla taşında 1,5 saat bekletiyorsun?” dedi.

Konak ilçesine bağlı Küçükyalı Mahallesi’nde yapılan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nın açılış törene katılan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada Kartal’daki facia ile ilgili Erdoğan’a seslendi.

“Beyefendi çöken binada hayatını kaybedenlerin cenaze törenine katılmış orada bir arkadaşımızın ismini veriyor. ‘Ondan başka kimse gelmedi’ diyor.” diyen Kılıçdaroğlu, “Devlet başkanından yalancı olmaz. Orada belediye başkanımız, genel başkan yardımcımız, il başkanımız orada. Ekrem İmamoğlu da var ama onları görmüyor. Şu soruyu sormak istiyorum. Sen cenazeleri nasıl musalla taşında 1,5 saat bekletiyorsun? Eğer sen insana saygıyı önemsiyorsan 1,5 saat geç gelmeyeceksin. O binaya izin veren kişi Erzurum’da büyükşehir belediye başkanlığı yapıyor. Şimdi o çıkacak herkesten özür dileyecek. ‘Ben yaptım beni affedin’ diyecek ama sen bunları bir tarafa bırakıp küçük istismarların peşinden gidiyorsun.” ifadelerini kullandı.