Erdoğan: Yoğun bir şekilde kenevir ekeceğiz, Vezirköprü merkez olacak

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin belediye başkan adaylarını açıkladığı Samsun'da, "kenevir üretimi" ile ilgili de detaylar verdi.

Erdoğan: Yoğun bir şekilde kenevir ekeceğiz, Vezirköprü merkez olacak

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Samsun’da Yaşar Doğu Spor Salonu’nda düzenlenen tanıtım toplantısında partisinin Samsun Belediye Başkan adaylarını açıkladı.

Erdoğan partisinin adaylarını açıkladığı konuşmasında geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği “kenevir üretimi” ile ilgili de detaylar verdi.

Erdoğan buradaki konuşmalarından bazı satırbaşları şöyle:

“DAVASININ EMRİNDE OLANLARLA DEVAM EDECEĞİZ”

Kişisel hesaplarını partisinin, ülkesinin üzerinde tutan kişi davasının emrinde değildir. Biz yolumuza, şehrine ve ülkesine hizmet için yola çıkan dava erleriyle devam edeceğiz. Cumhur İttifakı ile kurduğumuz gönül birliğini yüceltecek, zafere taşıyacağız.

“19 MAYIS’I FARKLI KUTLAYACAĞIZ”

Bu yıl 19 Mayıs’ı daha farklı bir heyecan ve anlamla kutlayacağız, çünkü Başkomutan Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışının 100. yıl dönümü. 19 Mayıs’tan başlayarak bir asırlık tüm kutlamaları gelecek nesillere bu vatanın hangi fedakarlıkla kurulduğunu gösterecek şekilde gerçekleştireceğiz. 2019’dan 2023’e kadar olan milli mücadele ve yeni devletimizin kuruluş dönemini kesintisiz, kutlama programıyla değerlendirmeyi planlıyoruz.

“TOPLANAN PARALARLA DAHA RAHAT YALAN SÖYLEYEBİLECEK”

Bay Kemal diyor ki, çiftçiler aç, çiftçilerin elinden toprakları alındı. Samsunlu işçilerimize toplamda 2 katrilyon tutarında tarımsal destek verdik. Ama bundan haberi yok. Bunun derdi yalan, iftira. İşi gücü yalan. Şu anda devam eden mahkemeler var. Onlardan da gelir. Bunun tazminatlarını ödemek üzere tazminat komisyonu CHP’nin içinde kurdular. Onlardan toplanan paralarla tazminatları ödeyecekler. Rahat rahat yalan söyleyebilecek.

KENEVİRİN MERKEZİ VEZİRKÖPRÜ

Samsun Vezirköprü’de kenevir ekimini yoğun bir şekilde sürdüreceğiz. Vezirköprü bu işin merkezi olacak. Endüstrisini de burada kurarak, tekstilini burada yapacağız.

2 İLÇEDE MHP’Yİ DESTEKLEYECEKLER

AKP’nin Samsun’daki adayları şöyle:

19 MAYIS: Osman Topaloğlu

ATAKUM: Zihni Şahin

AYVACIK: Halil Kalaycı

BAFRA: Hamit Kılıç

CANİK: İbrahim Sandıkçı

ÇARŞAMBA: Halit Doğan

HAVZA: Sebahattin Özdemir

İLKADIM: Erdoğan Tok

KAVAK: İbrahim Sarıcaoğlu

LADİK: Nurhan Yapıcı Özel

SALIPAZARI: Halil Akgül

TEKKEKÖY: Hasan Togar

TERME: Ali Kılıç

VEZİRKÖPRÜ: İbrahim Sadık Edis

YAKAKENT: Hüseyin Kıyma

ALAÇAM: İlyas Acar (Cumhur İttifakı kapsamında MHP adayı)

ASARCIK: Şerif Kılağuz (Cumhur İttifakı kapsamında MHP adayı)