Erdoğan: Venezuela'dan çıkan altını Çorum'da işleyeceğiz

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında Çorum'da konuştu.

Erdoğan: Venezuela'dan çıkan altını Çorum'da işleyeceğiz

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında Çorum’da konuştu. Erdoğan “Venezuela’ya yaptığımız ziyaretin ardından Sayın Maduro’nun yardımcısı ülkemize geldi ve burada incelemelerde bulundu. Başkan Yardımcısı bana Çorum sanayisinden, Çorumlu kardeşlerimin başarısından sitayişle bahsetti. İnşallah altın ticaretinde de Çorum’u çok farklı bir noktaya taşıyacağız. Venezuela’nın altını Çorum’da işlenecek.” ifadelerini kullandı.

Çorum’da konuşan Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

– Çorum’a olan şükran borcumu ödemek istiyorum. Şahsımı yüzde 64.6 gibi Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir oyla tekrar cumhurbaşkanlığı makamına layık gördüğünüz için her birinize teşekkür ediyorum.

-31 Mart’ta çok kritik bir seçim yaşayacağız. Çorum’un yine sandıkları patlatmasını bekliyorum. Çorum Tayyip Erdoğan’ı çok iyi bilir, çok iyi tanır.

-CHP’nin başındaki zat gibi yalanla peynir gemisi yürütmeye çalışmıyoruz. Sizlerin huzuru, refahı için çalışıyoruz.

-Bugüne kadar Çorum’a 15.5 katrilyon yatırım yaptık. Bizden önce böyle bir yatırım oldu mu? Olmadı. Bak yaptıklarımı söylüyorum ha, yapacaklarımı değil. 81 ilin 81’inde de şu anda üniversitemiz var.

-40 senedir gece gündüz demeden koşturuyor, ter döküyoruz. Siyasi hayatımız boyunca hiçbir zaman şehirlerimize seçim dönemlerinde yolu düşenlerden olmadık. CHP’nin başındaki zat gibi Çorum’u ve Çorumlu kardeşlerimizi sadece ufukta seçim sandığını görünce hatırlayanlardan olmadık. Samsun’a, Ankara’ya, Kırklareli’ye hizmet ettiğimiz kadar Çorum, Sivas, Yozgat, Tokat, Amasya’yı da kalkındırmaya çalıştık. Bay Kemal gibi afra tafra yapmıyorum. Adamın hayatı yalan olmuş. Şimdi konuşuyor sağda-solda, yine yalan.

-Turizm konusunda da Çorum önemli bir potansiyel taşıyor. 4 bin yılı aşkın tarihi ile Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden Hattuşaş ve Alacahöyük’ün tanıtılması lazım.

-Altın ticaretinde Çorum’u çok farklı bir noktaya taşıyacağız. Çıkmış Bay Kemal ‘Türkiye yeniden IMF’ye muhtaç olacak’ diyor. Bay Kemal 2013 mayıs ayında bütün borçlarımızı ödedik, IMF ile olan bağlarımızı kopardık. Nereden nereye? CHP… Bunlar sadece engeller. Bunların 3 vasfı vardır; çöp çukur çamur. CHP budur.

-Ülkemizin kenevir üretim hacmini artırma için karar aldık. Artık naylon poşet kullanmayacağız. Kenevir sanayinin kurulmasına öncelik vereceğiz. Çorum ciddi tecrübeye sahip. Çorum’u ana merkezlerden biri yapacağız.

-Venezuela’ya yaptığımız ziyaretin ardından Sayın Maduro’nun yardımcısı ülkemize geldi ve burada incelemelerde bulundu. Başkan Yardımcısı bana Çorum sanayisinden, Çorumlu kardeşlerimin başarısından sitayişle bahsetti. İnşallah altın ticaretinde de Çorum’u çok farklı bir noktaya taşıyacağız. Venezuela’nın altını Çorum’da işlenecek.