Erdoğan: Türkiye kanatlanıp uçma aşamasının eşiğine gelmiş durumda

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Türkiye iğneyle kuyu kazma dönemini geride bırakıp, kanatlanıp uçma döneminin eşiğine gelmiş durumdadır." dedi.

Erdoğan: Türkiye kanatlanıp uçma aşamasının eşiğine gelmiş durumda

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Türkiye İnovasyon Haftası İnovalig Ödül Töreni” isimli etkinlikte konuştu.

Konuşmasında AKP Türkiyesi’nin icraatlarını aanlatan Erdoğan, “Türkiye iğneyle kuyu kazma dönemini geride bırakıp, kanatlanıp uçma döneminin eşiğine gelmiş durumdadır.” iddiasında bulundu.

Erdoğan’ın konuşmalarından satır başları;

“IDEF Savunma Sanayi Fuarında çok önemli ürünlerin sergilendiğini gördük. Diğer ülkelerin yarım asırda geldiği yere bizim firmalar 3-5 yıllık gayretle ulaştı.

Ülkemizi hedef alan saldırılar karşısında çok daha güçlü duruş sergileyebiliyoruz. Tuzaklar, tezgahlar karşısından kendi göbeğimizi kendimiz kesmeyi başardık. İnovasyona uygun yapımız bu başarıdaki en önemli sebeptir.

Geçen ay itibarıyla ihracatımız geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 5,4 artarak 15 milyar 273 milyon dolara ulaştı. İhracatımızın ithalatımızı karşılama oranı yüzde 84,4’e ulaştı.

2023 hedeflerimize ulaşabilmek için yaptığımız ihracatın katma değerini yükseltmemiz gerekiyor. Türkiye iğneyle kuyu kazma dönemini geride bırakıp, kanatlanıp uçma döneminin eşiğine gelmiş durumdadır.

İhracatımızın katma değerini geliştirmek için inovasyona daha çok önem vereceğiz.”

“KAFALARINDA TÜRK BAHARI ÖZLEMİ VAR”

AB ülkelerine de seslenen Erdoğan, “Hani söz vermiştiniz, 3 + 3 milyar Avro bize ödeyecektiniz, ne oldu? Bunlar dürüst değil, bunların hayatı yalan. Şu ana kadar 35-36 milyar dolar burada harcama yaptık, bundan sonra da yapacağız. Bazıları rahatsızlık duyabilir, duysun. Gençler unutmayın, bizim medeniyetimiz ensar ve muhacir olayını çok iyi bilir. Biz şu anda varil bombalarından kaçan bu insanlara kapılarımızı açarak ensar görevini yerine getirdik. Aynı durum bizim de başımıza gelebilirdi. Hamdolsun böyle bir şey yok. Biz bu görevi yerine getirmek suretiyle tüm insanlığa bir ders verdik. Biz kaybeden olmayacağız, yine kazanan olacağız. Bu bölgenin kazananı da yine biz olacağız. Para pulu bir kenara bıraktık. Ülkemizin Suriyeli topraklarını yeniden güvenli hale getirme çabalarına destek bulamıyoruz. Hala kafalarında bir Türk baharı özlemi var. Halbuki onların girdiği her yer karakışa dönmüştür. İşte buyrun Avrupa şehirleri cayır cayır yanıyorlar. Daha çok yanacaksınız.” dedi.