Erdoğan: Türkiye İttifakı, Cumhur İttifakı'nın farklı bir versiyonu

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM resepsiyonunda yaptığı açıklamada ''Türkiye İttifakı, Cumhur İttifakı'nın farklı bir versiyonudur. Biz şu anda 82 milyonu ayırarak konuşamayız.'' sözlerine yer verdi.

Erdoğan: Türkiye İttifakı, Cumhur İttifakı'nın farklı bir versiyonu

Meclis Şeref Salonu’nda düzenlenen resepsiyona katılan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘KABİNE DEĞİŞİKLİĞİNE GİTME ADETİM YOK’

Erdoğan kabine değişikliği iddialarına ilişkin ”Hiçbir zaman bununla ilgili açıklama yapmadım. Medya veya birileri istedi diye eğer kabine değişikliği yoluna gidecek olursak, bu ülkede istikrar diye bir şey kalmaz. Eğer bir değişme gerekiyorsa gerektiği zaman onu zaten yaparız ama birilerinin siparişi üzerine ben kabine değişikliğine hiçbir zaman gitmem böyle bir adetim yok.” açıklamasında bulundu.

‘NİHAİ KARARI BEKLEYECEĞİZ’

YSK’nın İstanbul ara kararıyla ilgili ise Erdoğan, ”Karara yönelik herhangi bir yoruma girmeyeyim. Şu anda aklımda kaldığı itibarıyla 9 maddede itiraz vardı. Diğer 8’i üzerinde de onların incelenmesine ayrıca karar vermişler. 8 maddenin de incelenmesini şu anda izliyoruz. Onlar da tabii çok çok ciddi başlıklar. Onlar da incelendikten sonra nihai kararı bekleyeceğiz.” dedi.

‘TÜRKİYE İTTİFAKI, CUMHUR İTTİFAKI’NIN FARKLI BİR VERSİYONU’

Erdoğan, ayrıca “Türkiye İttifakı, Cumhur İttifakı’nın farklı bir versiyonudur. Biz şu anda 82 milyonu ayırarak konuşamayız. 82 milyonu biz bir ittifak içerisinde ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ olarak topluyoruz. Kastımız da budur.” sözlerine yer verdi.

‘TRUMP İLE YAKIN ZAMANDA GÖRÜŞECEĞİZ’

ABD ile ilişkilere dair de açıklamalarda bulunan Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile yakın zamanda bir görüşmenin olabileceğini söyledi.