Erdoğan: Türkiye emniyet, barış ve huzur içinde

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Londra'da yaptığı konuşmada "Çok büyük bir memnuniyetle ifade etmek istiyorum. Türkiye emin ellerde. Türkiye emniyet, huzur ve barış içinde." dedi.

Erdoğan: Türkiye emniyet, barış ve huzur içinde

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Londra’daki Old Billingsgate binasında kendisini destekleyenlere seslendi.

Konuşmasına AKP Türkiyesi’ni anlatmakla başlayan Erdoğan, “Türkiye emin ellerde. Türkiye emniyet, huzur ve barış içinde. Bugün çok daha güçlü bir Türkiye var.” iddiasında bulundu.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

TÜRKİYE’NİN DURUMU: ÇOK MEMNUNUM

“Bugün bir kez daha Türkiye’deki akrabalarınızın, dostlarınızın selamını getirdik. Bugün 2002’ye göre ekonomisini 3,5 kat büyütmüş, ihracat rakamlarında her sene rekora koşan bir Türkiye var. Bugün kendi milli güvenliği için hiç kimsenin icazetini aramadan operasyon düzenleyen, dış politikası bağımsız bir Türkiye var. Çok büyük bir memnuniyetle ifade etmek istiyorum. Türkiye emin ellerde. Türkiye emniyet, huzur ve barış içinde. Bugün 17 yıl öncesine göre çok daha güçlü bir Türkiye var. Üzerinde oyun oynanan değil bölgesinde aktif rol alan bir Türkiye var. Bugün üzerinde rahatça oyun oynanan değil, bölgesinde aktif rol alan, oyun bozan, kararlı bir Türkiye var.

SURİYELİLER: AB DESTEK VERMİYOR

Dünyada Türkiye’den daha çok mülteciye ev sahipliği yapan bir başka ülke yok. Bizim mülteciler için yaptığımız yatırımlar 30 milyar doları aştı. Avrupa Birliği şu ana kadar söz verdiği halde, sadece 2016’da 6 milyar avro destek vereceğim dediği halde sadece 3 milyar avro STK’lara verdiği bir destek var. Bu para bizim bütçemize girmiyor.

SURİYE OPERASYONU: LÜTFEN TERK EDİN

Bize diyorlar ki ‘Suriye’den ne zaman çıkacaksınız?’. Bizim onlara verdiğimiz tek bir cevap var, sizin Suriye’de ne işiniz var? Biz oradayız ve terörden temizlemeden çıkmayacağız. Suriye’nin topraklarında gözümüz yok ama gözü olanlar lütfen terk etsin. Terör örgütlerine bilabedel (bedava) on binlerce tırla silah, mühimmat, araç gönderenler bize paramızla silah vermediler, araç gereç vermediler.

‘İSLAMİ TERÖR’: SAYGISIZ LİDERLER

Terörle mücadelede hala bize akıl verenlere biz sadece ‘Aklınızı kendinize saklayın’ diyoruz. ‘İslami terör’ ifadesini kullananlara “Gidin aynaya bakın” diyorum. Teröre sıfat olarak İslam’ı koyamazsınız. Bu ifadeyi kullananları lanetliyorum. Saygın ülkelerin saygısız bazı liderleri ‘İslami terör’ ifadesini kullanıyor. Bunu kabullenmemiz mümkün değil.”